Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιάιρ Λαπίντ, κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην επισκέπτονται την Τουρκία, υπό τον φόβο «ιρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων».

Ειδικότερα, αυστηρή προειδοποίηση προς τους Ισραηλινούς πολίτες έκανε σήμερα (13/6) ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Γιάιρ Λαπίντ, «να μην επισκέπτονται την Τουρκία υπό τον φόβο πιθανών ιρανικών τρομοκρατικών επιθέσεων», όπως είπε.

Σε δηλώσεις του, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι καλό θα είναι οι Ισραηλινοί πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας, ύστερα από την αποκάλυψη της περασμένης εβδομάδας ότι ισραηλινές και τουρκικές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες απέτρεψαν τελευταία στιγμή «ιρανικό τρομοκρατικό χτύπημα» στην Πόλη.

«Αυτά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στόχο έχουν να αφαιρέσουν τη ζωή από δεκάδες Ισραηλινούς πολίτες που πηγαίνουν για διακοπές στην Τουρκία, αλλά μπορεί ακόμα οι συμπατριώτες μας να πέσουν και θύματα απαγωγής», τόνισε μεταξύ άλλων ο Λαπίντ.

«Απετράπησαν επτά συνολικά επιθέσεις»

Σύμφωνα με την «Jerusalem Post», η επίθεση που απετράπη ήταν «μόνο μια από τις επτά συνολικά που σχεδίαζαν οι Ιρανοί τρομοκράτες», με τον Λαπίντ να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα, λέγοντας πως «το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα πιάσει τους τρομοκράτες, οπουδήποτε κι αν αυτοί κρύβονται».

Μάλιστα, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Τουρκία για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια που παρείχε στις ισραηλινές αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.