Προς αναχώρηση από την πατρίδα τους ετοιμάζονται περισσότεροι από 15 χιλιάδες Ρώσοι εκατομμυριούχοι, καθώς διαφωνούν με τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», περίπου το 15% των Ρώσων με περιουσιακά στοιχεία άνω του ενός εκατομμυρίου δολαρίων αναμένεται να έχουν μεταναστεύσει σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για στοιχεία που βασίζονται σε δεδομένα μετανάστευσης από την εταιρεία «Henley & Partners», με έδρα το Λονδίνο.

«Η Ρωσία «αιμορραγεί» από εκατομμυριούχους», τονίζει, ο Άντριου Αμόιλς, επικεφαλής της έρευνας στο ινστιτούτο «New World Wealth», που συγκέντρωσε τα δεδομένα για λογαριασμό της «Henley & Partners».

«Οι εύποροι πολίτες μεταναστεύουν από τη Ρωσία σε σταθερά αυξανόμενους αριθμούς κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, ένα πρώιμο σημάδι προειδοποίησης για τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Οι οικονομικά ευκατάστατοι είναι οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν», επισήμανε ο Άντριου Αμόιλς.

Βέβαια, η Ουκρανία είναι αυτή που προβλέπεται να υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια πλουσίων, με βάση το ποσοστό του πληθυσμού της, όπως σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2.800 Ουκρανοί εκατομμυριούχοι, δηλαδή το 42% των ιδιαίτερα ευκατάστατων πολιτών, αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει την πολύπαθη χώρα μέχρι το τέλος του 2022.

Οι διάφοροι εκατομμυριούχοι ανά τον κόσμο μεταναστεύουν παραδοσιακά στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση της Henley& Partners, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα πρόκειται φέτος να τις ξεπεράσουν ως ο «υπ' αριθμόν 1» προορισμός για τους πάμπλουτους μετανάστες.