O Toύρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, μιλώντας στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του AKP.

Ειδικότερα και αναφερόμενος στην άσκηση EFES 2022 και τους εορτασμούς για την επέτειο της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν ανέφερε ότι έδωσαν το παρών περισσότεροι από 560.000 άνθρωποι. «Είμαστε αυτοί που αποδείξαμε ότι το να υπηρετούμε την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς», είπε σημειώνοντας στην συνέχεια πως με την άσκηση στην Σμύρνη, η Τουρκία έστειλε το απαραίτητο μήνυμα στους συνομιλητές της Τουρκίας.

Μετέπειτα και αναφερόμενος στην Ελλάδα, ανέφερε πως «γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με τη χώρα μας μέσω της Ελλάδας». Ο Ερντογάν είπε «κακομαθημένη» την Ελλάδα και τόνισε πως έχει «ξαμολυθεί» από άλλους. «Το πρόβλημα είναι ότι η Ελλάδα πρόθυμα μας βάζει απέναντί της», είπε.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας πως η χώρα μας πρέπει να κοιτάξει το παρελθόν τονίζοντας πως «αν η Ελλάδα επιμείνει, αυτό θα πάρει από εδώ και στο εξής».