Η Ιρανή δημοσιογράφος Marzieh Rasouli από την Τρίτη 8 Ιουλίου, βρίσκεται στη γνωστή φυλακή Evin στην Τεχεράνη, όπου και θα περάσει τα επόμενα δύο χρόνια. Στην καταδίκη της, επίσης, υπάρχει πρότασει να υποστεί και πενήντα μαστιγώματα. 

Ειδικότερα, η ίδια κατηγορείται πως έκανε πολιτική προπαγάνδα μέσω Twitter. Η ίδια, αν και κάλυπτε το πολιτιστικό ρεπορτάζ, κατηγορείται πως ασκούσε «προπαγάνδα κατά του καθεστώτος» και «διατάραξη της δημόσιας τάξης, συμμετέχοντας σε διαδηλώσεις». Η τελευταία κατηγορία αναφέρεται σε διαμαρτυρίες που πραγ,ματοποιήθηκαν μετά την αμφιλεγόμενη επανεκλογή του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τον Ιούνιο του 2009.

Σύμφωνα με τη Le Monde, η Marzieh Rasouli είναι blogger, ενώ τα γραπτά της διακρίνονται από το χιούμορ της και τον άμεσο τρόπο που προσεγγίζει τα γεγονότα.

Μαζί της συνελήφθησαν ακόμη δύο δημοσιογράφοι, οι Parastoo Dokouhaki και Sahhameddin Borghani. Οι ομολογίες που τους αποσπάστηκαν υπό πίεση, έχουν κυκλοφορήσει σε μια ταινία με απώτερο σκοπό να εκθέσουν τις ανατρεπτικές δραστηριότητες τους. Η Parastoo Dokouhaki καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση.