Την εμπόλεμη Ουκρανία επισκέφθηκαν την Πέμπτη ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο πρόεδρος της Ρουμανίας, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, προκειμένου να δείξουν την υποστήριξή τους απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Βέβαια, ένα αν μη τι άλλο...περίεργο στιγμιότυπο απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός, όπου ο Ουκρανός και ο Γάλλος πρόεδρος ήταν κάπως... «αμήχανοι».

Δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο αποδίδουν αυτή την αμηχανία των Βολοντιμίρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν, μετά τις εκκλήσεις του πρόεδρου της Γαλλίας περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε αφήσει αιχμές για τον Εμανουέλ Μακρόν λέγοντας ότι: «Για να είσαι ηγέτης, δεν χρειάζεται να θεωρείς τον εαυτό σου ηγέτη, αλλά να συμπεριφέρεσαι ως ηγέτης».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής η αμηχανία τους κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, «έμοιαζε σαν να προτιμούσε να πολεμά στα χαρακώματα του Σεβεροντόνετσκ, όταν ο Γάλλος ηγέτης, ντυμένος άψογα με το σήμα κατατεθέν μπλε κοστούμι του, άπλωσε το χέρι και τον αγκάλιασε», σύμφωνα με το μέσο.