Θύελλα αντιδράσεων από πλευράς Τουρκοκύπριων και του ηγέτη τους, Ερσίν Τατάρ, έχει ξεσηκώσει η άρνηση του Κόμη του Γουέσεξ, πρίγκιπα Εδουάρδου και της συζύγου του να συναντηθούν μαζί του. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα το ζεύγος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σε ανακοίνωση του ψευδοκράτους αναφέρεται ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία «θα αντιδράσει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές αφού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μόνο με τον Νίκο Αναστασιάδη χωρίς να αναγνωρίζεται η άλλη ίση κοινότητα στο νησί». Σημειώνεται μάλιστα ότι το πριγκιπικό ζεύγος θα έχει συναντήσεις με κάποιους Τουρκοκύπριους αλλά όχι με την «εκλεγμένη αρχή» και αμφισβητείται «η ειλικρίνεια της Βρετανίας στην λύση του Κυπριακού».

Με ειρηνευτές

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κύπρο, ο Κόμης και ο Κόμισσα του Γουέσεξ θα συναντήσουν επίσης Βρετανούς ειρηνευτές που υπηρετούν στην UNFICYP (Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ), καθώς και μέλη των βρετανικών δυνάμεων που υπηρετούν στις Βρετανικές Βάσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης από τη μεριά του ανέφερε ότι οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες συνεχώς ενισχύονται και αναπτύσσονται. Σημείωσε μάλιστα ότι η σημερινή τους συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία για ανασκόπηση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου.

Ισχυροί δεσμοί

Επίσης, πρόσθεσε ότι η διμερής σχέση βασίζεται σε ισχυρούς δεσμούς, υπογραμμίζοντας ότι εκατοντάδες χιλιάδες Κύπριοι διαβιούν μόνιμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ χιλιάδες Βρετανοί μετά τη συνταξιοδότηση τους επιλέγουν να κατοικήσουν στην Κύπρο, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κύπρος αποτελεί κύριο τουριστικό προορισμό των Βρετανών.