Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
kiev
Διεθνή

Πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Διεσώθη ένα κοριτσάκι 6 ετών (βίντεο)

Υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στην περιοχή Σεβτσενκίβσκιι της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα αίτια των εκρήξεων αυτών ή για το αν υπάρχουν απώλειες ή έχουν προκληθεί ζημιές.

«Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες - αργότερα», αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του. «Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια», προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Σώθηκε κοριτσάκι 6 ετών

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Γιάννης Ανυφαντής, οι διασώστες έβγαλαν από το κτίριο ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που είναι καλά στην υγεία του. Ένας άνδρας, πιθανότατα ο πατέρας του παιδιού, έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Πυρηνικός βομδαρισμός το Σάββατο στο Χάρκοβο

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στο Χάρκοβο, καθώς η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση ανακοίνωσε ότι Ρώσοι βομβάρδισαν πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλης της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχής, επλήγησαν κτίρια και υποδομή, αλλά δεν επηρεάστηκε η περιοχή όπου στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο και τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν κανονικά στην περιοχή.«Η πιθανότητα νέας καταστροφής που μπορεί να επηρεάσει κατά άμεσο τρόπο την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια παραμένει υψηλή λόγω της συνέχισης του ρωσικού βομβαρδισμού», προειδοποιεί η ουκρανική αρχή.

Το Reuters σημειώνει ότι η επιβεβαίωση των περιστατικών από ανεξάρτητη πηγή δεν έχει γίνει δυνατή.

xarkovo_1