Δύο εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα στα νότια προάστια του Κιέβου μετά το πλήγμα από ρωσικούς πυραύλους που δέχθηκε νωρίς σήμερα το πρωί συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters.

Προς το παρόν δεν ήταν δυνατό να διευκρινιστεί τι προκάλεσε τις δύο αυτές εκρήξεις. Tην ίδια στιγμή, εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη Τσερκάσι στην κεντρική Ουκρανία, αναφέρει σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram ο κυβερνήτης της ομώνυμης περιφέρειας Ολεξάντρ Σκίτσκο. Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η Τσερκάσι έχει σε μεγάλο βαθμό γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς από τον Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία.

«Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έσπευσαν στο σημείο. Πιο λεπτομερείς πληροφορίες - αργότερα», αναφέρει ο Κλίτσκο στην ανάρτησή του. «Διάσωση κατοίκων και απομάκρυνσή τους από δύο κτίρια», προσθέτει ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ιστορική αυτή περιοχή, μια από τις κεντρικές του Κιέβου, φιλοξενεί πανεπιστήμια, εστιατόρια και αίθουσες τέχνης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τέσσερις εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στο Κίεβο. Ένα συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της πόλης επλήγη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να σχηματιστεί σύννεφο καπνού. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω στις 06:30 (και ώρα Ελλάδος) και σύμφωνα με αυτούς δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για πιθανές απώλειες.

Τουλάχιστον 5 άνθρωποι τραυματίστηκαν τα ξημερώματα από τη ρωσική επίθεση με πυραύλους κοντά στο κέντρο του Κιέβου, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Συγκρότημα κατοικιών κοντά στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο είχε γλιτώσει από ρωσικά πλήγματα από τις αρχές Ιουνίου, επλήγη νωρίς σήμερα το πρωί από νέο ρωσικό βομβαρδισμό, σημείωσαν δημοσιογράφοι του AFP.



Σώθηκε κοριτσάκι 6 ετών

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Γιάννης Ανυφαντής, οι διασώστες έβγαλαν από το κτίριο ένα εννιάχρονο κοριτσάκι που είναι καλά στην υγεία του. Ένας άνδρας, πιθανότατα ο πατέρας του παιδιού, έχει ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις τους. Υπάρχουν πληροφορίες για δύο τραυματίες, ο ένας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

Πυρηνικός βομδαρισμός το Σάββατο στο Χάρκοβο

Συναγερμός σήμανε το Σάββατο στο Χάρκοβο, καθώς η Κρατική Πυρηνική Ρυθμιστική Επιθεώρηση ανακοίνωσε ότι Ρώσοι βομβάρδισαν πυρηνικό ερευνητικό κέντρο στην πόλης της βορειοανατολικής Ουκρανίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αρχής, επλήγησαν κτίρια και υποδομή, αλλά δεν επηρεάστηκε η περιοχή όπου στεγάζεται το πυρηνικό καύσιμο και τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν κανονικά στην περιοχή.



«Η πιθανότητα νέας καταστροφής που μπορεί να επηρεάσει κατά άμεσο τρόπο την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια παραμένει υψηλή λόγω της συνέχισης του ρωσικού βομβαρδισμού», προειδοποιεί η ουκρανική αρχή.

Το Reuters σημειώνει ότι η επιβεβαίωση των περιστατικών από ανεξάρτητη πηγή δεν έχει γίνει δυνατή.

xarkovo_1