Ο πόλεμος στην Ανατολική Ουκρανία παραμένει να μαίνεται με τη Ρωσία, όπως όλα δείχνουν, να έχει «ξεμείνει» από ανωτέρους αξιωματικούς. Έτσι λοιπόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόκειται να στείλει έναν εν αποστρατεία στρατηγό και βετεράνο του καταστροφικού πολέμου της Ρωσίας στο Αφγανιστάν για «ενίσχυση» .

Όπως αναφέρει η κυριακάτικη εφημερίδα «Daily Star», ο υπέρβαρος (127 κιλά) εν αποστρατεία στρατηγός είναι γνωστός ως «Στρατηγός Πάβελ», ηλικίας 67 ετών. Ο ίδιος φέρεται να τέθηκε επικεφαλής των ρωσικών ειδικών δυνάμεων που δρουν στην περιοχή, αφού ο πρώην διοικητής της μονάδας τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από επίθεση πυροβολικού.

«Οι περισσότεροι από τους καλύτερους και σκληραγωγημένους ανώτερους διοικητές του Πούτιν έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί πολεμώντας στην Ουκρανία, επομένως ο Ρώσος πρόεδρος καταφεύγει ακόμη και σε εν αποστρατεία στρατηγούς, ένας από αυτούς είναι ο «Στρατηγός Πάβελ», προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα.

«Ο Πούτιν είναι σαν ένα αφεντικό της μαφίας στο οποίο κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί να υπακούσει. Εάν ένας εν αποστρατεία στρατηγός λάβει μήνυμα από τον Πούτιν που λέει ότι "η μητέρα Ρωσία σε χρειάζεται για να πολεμήσεις στην Ουκρανία", δεν μπορείς να κάνεις πολλά», αναφέρει η εφημερίδα Daily Star.

Δείτε το βίντεο