Μπορεί στην Ισπανία να βρίσκονται οι ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ αλλά οι σύζυγοί τους φαίνεται πως είναι εκείνοι που περνάνε πραγματικά όμορφες στιγμές κάτω από τον ισπανικό ήλιο. Πρώτες Κυρίες και Πρώτοι Κύριοι πήγαν μια καλοκαιρινή εκδρομή στην ιστορική Σεγκόβια με πρωτοβουλία της Ισπανίδας Βασίλισσας Λετίθια. Η βασίλισσα φιλοξένησε μεταξύ άλλων την Τζιλ Μπάιντεν, η οποία συνοδευόταν από τις εγγονές της, Μέιζι και Φίνεγκαν, τις κόρες του Χάντερ Μπάιντεν και της πρώτης συζύγου του, Καθλίν.

 Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς από τους ηγέτες των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ, στην εκδρομή στην Ισπανία συμμετείχαν και δύο Πρώτοι Κύριοι. Ο Γκότιε Ντεστνέ, ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ, ο οποίος ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός στον κόσμο και ο σύζυγος της προέδρου της Σλοβενίας.

 Συμμετείχαν επίσης οι σύζυγοι των ηγετών της Αυστραλίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, του Βελγίου και άλλων χωρών.

 Η ομάδα απόλαυσε μια υπαίθρια περιήγηση στην πόλη της Ισπανίας, μια αρχαία μεσαιωνική πόλη.

 Οι σύζυγοι περιηγήθηκαν στους κήπους του Βασιλικού Παλατιού του la Granja de San Ildefons και έπειτα η βασίλισσα Λετίθια οδήγησε τους συζύγους στο Royal Glass Factory, όπου έμαθαν για την τεχνική του φυσητού γυαλιού και το Royal Tapestry Factory.

 Όσο για το φαγητό, γευμάτισαν στο εστιατόριο NuBel, το οποίο είναι γνωστό για τα τάπας και τις γαρίδες που σερβίρει.

 Το «σπίτι» της Γκουέρνικα του Πικάσο δεν μπορούσε να λείπει από την εκδρομή, με τις Πρώτες Κυρίες και τους Πρώτους Κυρίους να επισκέπτονται το διάσημο Μουσείο Βασίλισσα Σοφία.