Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
cdckd
Διεθνή

Βρετανία: Παραιτήθηκε ο βουλευτής Κρίστοφερ Πίντσερ επειδή... «έπινε πολύ»

Ο Κρίστοφερ Πίντσερ στην επιστολή παραίτησης μιλά για ένα περιστατικό κατά το οποίο έφερε σε δύσκολη θέση τον εαυτό του

Ένας Βρετανός βουλευτής παραιτήθηκε από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον επειδή «ήπιε πάρα πολύ», σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, που κάνουν λόγο για άλλο ένα σκάνδαλο για τον πρωθυπουργό.

Ο Κρίστοφερ Πίντσερ, ο οποίος ήταν αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία, ανέφερε στην επιστολή παραίτησής του ότι εξακολουθεί να στηρίζει τον Τζόνσον, αλλά ήταν υποχρεωμένος να παραιτηθεί έπειτα από ένα «επεισόδιο» την Τετάρτη, χωρίς να διευκρινίζει με λεπτομέρειες τι έκανε.

«Χθες το βράδυ ήπια πάρα πολύ. Έφερα σε δύσκολη θέση τον εαυτό μου και άλλους, κάτι που ήταν το τελευταίο πράγμα που ήθελα να κάνω, και για αυτό σας ζητώ συγγνώμη» αναφέρει στην επιστολή. «Πιστεύω ότι το σωστό υπό αυτές τις συνθήκες είναι να παραιτηθώ από αναπληρωτής υπεύθυνος για την κομματική πειθαρχία», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Πίντσερ δεν σχολίασε τις εξελίξεις, όπως και η Ντάουνινγκ Στριτ που επίσης απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Ο Πίντσερ πρόσθεσε στην επιστολή του ότι μολονότι αποχωρεί από την κυβέρνηση θα παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου και θα στηρίζει τον Τζόνσον από τα βουλευτικά έδρανα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ