Λιγότερες προσλήψεις κατά 30% θα κάνει φέτος η Meta, με τον δρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ να δηλώνει στους εργαζόμενους πως πρέπει να ετοιμαστούν για «βαθιά πτώση στην οικονομία».

Η Meta (Facebook, Instagram, Whatsapp) μείωσε το στόχο της για την πρόσληψη μηχανικών το 2022 κατά περίπου 6.000-7.000 σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό της πρόσληψης περίπου 10.000 νέων μηχανικών υπολογιστών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζούκερμπεργκ.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε την αναστολή των προσλήψεων σε ευρύτερο επίπεδο τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προηγουμένως, τα ακριβή αριθμητικά δεδομένα.

Παράλληλα με τη μείωση των προσλήψεων, όπως είπε ο Ζούκερμπεργκ, η Meta θα αφήσει κενές συγκεκριμένες θέσεις.

Η Meta θα «πρέπει να αξιολογήσει πιο δραστικά τις προτεραιότητές της» και να λειτουργεί με «πιο μικρές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο απαιτητικές ομάδες στελεχών», έγραψε στο ίδιο εσωτερικό σημείωμα ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών Κρις Κοξ, το οποίο εμφανίστηκε στην συγκέντρωση του προσωπικού.

«Θέλω να επισημάνω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς εδώ και ότι οι αντίθετοι άνεμοι είναι ισχυροί. Είναι αναγκαίο να επιχειρούμε άψογα σε ένα περιβάλλον χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης, όπου οι ομάδες δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες εισροές νέων μηχανικών, αλλά προϋπολογισμών», έγραψε ο Κοξ.

Το εσωτερικό αυτό σημείωμα «είχε ως στόχο να διαμορφώσει ένα περιβάλλον αναφορικά με όσα η εταιρία έχει ανακοινώσει δημόσια για τα κέρδη της, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και τις ευκαιρίες που έχουμε, αναφορικά με τα μεγαλύτερα πεδία δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης», ανέφερε σε μία δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της Meta.