Οι φήμες οργιάζουν όσο και αν οι συνεργάτες του σουλτάνου θέλουν να πείσουν πως όλο και όλο ένα απλό κρυολόγημα είναι η αιτία των απανωτών εξαφανίσεων του Ερντογάν από πολυδάπανες φιέστες που είχε οργανώσει για να αλλάξει το εις βάρος του δημοσκοπικό κλίμα.

 Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως λένε αναλυτές, σχεδιάζει να πάει στις κάλπες αφού πρώτα εγκαινίασε το νέο πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας και παρουσιάσει το εθνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως ίσως οι εξελίξεις να τον προλάβουν.

 Την αρχή για το όργιο φημών έδωσε η ακύρωση του προγραμματισμένου ταξιδιού και της ομιλίας του στην Προύσα. Πολλοί είπαν πάντως πως ίσως ο Τούρκος πρόεδρος να αρρώστησε από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν πάντα ηττημένο τον Ερντογάν απέναντι στον δήμαρχο Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, της προέδρου του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

 Τα ποσοστά είναι:

 Μανσούρ Γιαβάς 54% – Ταγίπ Ερντογάν 35,6%

Εκρέμ Ιμάμογλου 51,7% – Ταγίπ Ερντογάν 37,7%

Μεράλ Ακσενέρ 48% – Ταγίπ Ερντογάν 38,8%

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 46,1% – Ταγίπ Ερντογάν 39,8%

Όμως οι Τούρκοι δεν κάνουν μόνο εκλογικές συστάσεις στους ψηφοφόρους, αλλά προχώρησαν και στην παράνομη δέσμευση περιοχής ανάμεσα σε Σκύρο και Ψαρά για ασκήσεις της πολεμικής της αεροπορίας και ναυτικού από την Δευτέρα έως και τις 31 Αυγούστου.

 Τα προπαγανδιστικά βίντεο, όπως αυτό με την επίδειξη των τουρκικών πυραύλων ATMACA, συνεχίζονται από την Τουρκία. Την ίδια ώρα η Ελλάδα θωρακίζεται και άλλο με την απόκτηση τριών μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-9 Reaper και αμφίβιων τεθωρακισμένων.