Πανικός έγινε σε συναυλία των Maneskin στη Ρώμη, καθώς τουλάχιστον 70.000 άνθρωποι πήγαν να την παρακολουθήσουν, την ώρα που και στην Ιταλία παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού.

Οι εικόνες από το Τσίρκο Μάσιμο στη Ρώμη έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία, αφού οι περισσότεροι από τους θεατές δεν φορούσαν μάσκα.

Ειδικότερα, το βράδυ του Σαββάτου, όπως μεταδίδουν πολλά ΜΜΕ στην Ιταλία, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Τσίρκο Μάσιμο για τη συναυλία των νικητών του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision του 2021.

Τις προηγούμενες ημέρες, πολλοί επιστήμονες είχαν ζητήσει την αναβολή της συναυλίας των Maneskin για να αποφευχθεί η πιθανότητα διασποράς του κοροναϊού.

Η δημοτική Αρχή της Ρώμης, ωστόσο, αποφάσισε ότι η συναυλία έπρεπε να πραγματοποιηθεί κανονικά, με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας.
Μιλώντας για τη συναυλία των νικητών της Eurovision του 2021, ο υφυπουργός Υγείας Πάολο Σιλέρι, υπογράμμισε ότι «αν ήταν νέος, θα πήγαινε να δει τους Maneskin, αλλά φορώντας μάσκα».

Τα κεντρικά δελτία ειδήσεων της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, σε συνδέσεις τους με το Τσίρκο Μάσιμο, έδειξαν, τελικά, ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεατών ετοιμαζόταν να ακούσει τα τραγούδια του ιταλικού ροκ- ποπ συγκροτήματος, χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο προστασίας: ούτε χρήση μάσκας ούτε τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχουμε μάσκα, αλλά δεν την φοράμε διότι κάνει ζέστη και δεν βολεύει», ήταν μια από τις συχνότερες απαντήσεις στην ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την ανάγκη «θωράκισης» κατά της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων κοροναϊού.