Τον αρραβώνα της κόρης της, πριγκίπισσας Ιµάν µπιν Αµπντουλάχ της Ιορδανίας, ανακοίνωσε η βασίλισσα Ράνια, µε τον ελληνικής καταγωγής Τζαµίλ Αλεξάντερ Θερµιώτη. «Συγχαρητήρια, αγαπηµένη µου Ιµάν. Το χαµόγελό σου ήταν πάντα ένα δώρο αγάπης που τιµούσα από τη µέρα που γεννήθηκες. Εύχοµαι σ’ εσένα και στον Τζαµίλ µια ζωή γεµάτη αγάπη και γέλιο», ανέφερε σε ανάρτησή της η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας µε µια φωτογραφία του ζευγαριού. Η Ιµάν, µε ένα κατάλευκο νυφικό µε διακοσµηµένο γιακά, αγκαλιάζει τον µέλλοντα σύζυγό της, µε το διαµαντένιο δαχτυλίδι να λάµπει.

Λιτή ανακοίνωση εξέδωσε και το παλάτι: «Η βασιλική χασεµιτική αυλή βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον αρραβώνα της πριγκίπισσας Ιµάν µπιν Αµπντουλάχ µε τον κ. Τζαµίλ Αλεξάντερ Θερµιώτη στις 5 Ιουλίου 2022, παρουσία των βασιλέως Αµπντουλάχ Β’ και βασίλισσας Ράνια αλ-Αµπντουλάχ, όπως επίσης του διαδόχου πρίγκιπα Αλ Χουσεΐν µπιν Αµπντουλάχ, του πρίγκιπα Χασέµ και της πριγκίπισσας Σάλµα, όπως και µελών της οικογένειας του κ. Θερµιώτη.

∆ηµόσια της ευχήθηκε και ο αδελφός της, ο 28χρονος Αλ Χουσεΐν, που τη συνεχάρη στο Instagram. Μαζί µε µια φωτογραφία του, ο διάδοχος του θρόνου έγραψε: «Τα θερµά συγχαρητήρια στην αγαπηµένη µου αδελφή Iman και στον αρραβωνιαστικό της Jameel για τον αρραβώνα τους. Σας εύχοµαι µια ζωή ευτυχίας µαζί».

Οι στενές σχέσεις

Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο γεννηµένος στη Βενεζουέλα Τζαµίλ, ο οποίος είναι περίπου δύο χρόνια µεγαλύτερος από την πριγκίπισσα, εργάζεται ως managing partner για τη Venture Capital µε έδρα τη Νέα Υόρκη. Η περιουσία του κυµαίνεται στα 10 εκατ.- 50 εκατ. δολάρια. H οικογένεια Θερµιώτη διατηρεί στενές σχέσεις µε τις ρίζες της στην Ελλάδα και σχεδόν κάθε χρόνο επισκέπτεται την Άνδρο. Η πριγκίπισσα Ιµάν είναι το δεύτερο παιδί του βασιλιά Αµπντουλάχ Β’ και της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας. Εχει µία αδελφή, την πριγκίπισσα Σάλµα, η οποία είναι 21 ετών, και δύο αδέλφια, τον διάδοχο του θρόνου Χουσεΐν, 28 ετών, και τον πρίγκιπα Χασέµ, 17 ετών.

Ο παππούς της πριγκίπισσας ήταν ο βασιλιάς Χουσεΐν και η γιαγιά της είναι η αγγλικής καταγωγής πριγκίπισσα Muna, η δεύτερη σύζυγός του. Πέρυσι η πριγκίπισσα Ιµάν ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πανεπιστήµιο Τζορτζτάουν στην Ουάσινγκτον - το ίδιο πανεπιστήµιο από το οποίο αποφοίτησε ο µεγαλύτερος αδελφός της, διάδοχος Χουσεΐν µπιν Αµπντουλάχ, το 2016. Συνοδεύει συχνά τη µητέρα της σε βασιλικές εξόδους στην πατρίδα τους την Ιορδανία και σε άλλα µέρη, όπως το Ηνωµένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κίνα και την Ιαπωνία. Μαµά και κόρη έχουν κάνει αρκετές στυλάτες εµφανίσεις.

Η πιο πρόσφατη εµφάνιση της νεαρής πριγκίπισσας ήταν πριν από λίγες εβδοµάδες, µε αφορµή την 76η Ηµέρα Ανεξαρτησίας της Ιορδανίας. Eκεί είχαµε δει την απαστράπτουσα βασίλισσα Ράνια µαζί µε τα τρία από τα τέσσερα παιδιά της, και συγκεκριµένα τον 28χρονο Χουσεΐν, την 25χρονη Ιµάν και τον 17χρονο Χασέµ.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/7