Ένα βίντεο που κόβει την ανάσα και καταγράφει τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που έδωσε ομάδα κτηνιάτρων και εργαζομένων σε πάρκο άγριων ζώων στην Ταϊλάνδη, προκειμένου να διασωθεί ελεφαντάκι και τη μητέρα του που έπεσαν σε χαντάκι. 

Η διάσωση έγινε υπό καταρρακτώδη βροχή στην επαρχία Νακόν Ναγιόκ της κεντρικής Ταϊλάνδης. Το μικρό, ηλικίας 1 έτους, είχε πέσει σε ένα αποχετευτικό χαντάκι, στην άκρη ενός δρόμου. Η μητέρα του στεκόταν δίπλα του, σύμφωνα με τους εργαζόμενους στο πάρκο, όμως αφού τη νάρκωσαν έχασε τις αισθήσεις της.


Οι διασώστες χρησιμοποίησαν ένα ανυψωτικό μηχάνημα, ανεβασμένο σε ημιφορτηγό, για να απομακρύνουν τη μητέρα και στη συνέχεια τρεις άνθρωποι ανέβηκαν επάνω της και της έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Ταυτόχρονα, ένα σκαπτικό μηχάνημα άνοιγε τον δρόμο ώστε το ελεφαντάκι να καταφέρει να σκαρφαλώσει στη γλιστερή λάσπη και να βγει από την τρύπα.

#รู้จากข่าว...ช่วยช้างป่าแม่ลูกตกท่อ 13 กรกฎาคม 2565 นายสัตวแพทย์ชนัญญา กาญจนสาขา (หมอโบว์)...

Δημοσιεύτηκε από ประชาสัมพันธ์ กรมอุทยานแห่งชาติ สัตว์ป่า และพันธุ์พืช στις Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2022

Το μικρό άρχισε να θηλάζει τη μητέρα του, η οποία σύντομα ανέκτησε τις αισθήσεις της και στη συνέχεια επέστρεψαν και οι δύο στη ζούγκλα.