Σε κατάσταση συναγερμού η Μ. Βρετανία, μετά το κύμα καύσωνα που σαρώνει τη χώρα, Για 43 βαθμούς κελσίου κάνουν λόγο οι αυριανές προβλέψεις, θερμοκρασία ρεκόρ όλων των εποχών για την χώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 38,7 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε στο Κέιμπριτζ τον Ιούλιο του 2019.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία είναι σε κόκκινο συναγερμό, ενώ οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν πως αν δεν ληφθούν και ατομικά μέτρα προστασίας ακόμα και υγιείς άνθρωποι θα πεθάνουν από την ζέστη.
__

Παραλύει η χώρα από τις υψηλές θερμοκρασίες. Δρομολόγια τρένων έχουν ακυρωθεί, έκλεισαν τα σχολεία, ενώ τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει με αποτέλεσμα να ακυρώνονται πολλά προγραμματισμένα ραντεβού. Επίσης από την Κυριακή οι αρχές έχουν απευθύνει έκκληση για τηλεργασία όπου είναι εφικτό.
__2

Την ίδια ώρα, οι αρχές καλούν τους πολίτες να μην αναζητήσουν δροσιά σε λίμνες και ποτάμια γιατί ακόμα και αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.
Όπως εξηγούν οι ειδικοί όταν υπάρχει κόκκινος συναγερμός για ακραία καιρικά φαινόμενα αυτό σημαίνει ότι απειλούνται άμεσα ανθρώπινες ζωές.