Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται πως πάσχει από το σύνδρομο του «νυχτερινού τρόμου», με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου να επιμένουν για την κατάσταση της υγείας του, παρότι υπάρχουν διαψεύσεις ακόμη και από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

O Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με κανάλι στο Telegram που ισχυρίζεται ότι παρακολουθεί την υγεία του, υπέστη το Σάββατο το πιο πρόσφατο επεισόδιο.

Ο 69χρονος Πούτιν υπέφερε από «σοβαρή ναυτία» τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και έμεινε στο κρεβάτι με τους γιατρούς να έχουν σπεύσει να του δώσουν ιατρική βοήθεια, για περίπου τρεις ώρες, ανέφερε το κανάλι General SVR.

Ο Πούτιν έχει αναρρώσει τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αλλά δεν είναι απίθανο ακόμα και να τον αντιπροσωπεύσει αντικαταστάτης του σε συναντήσεις που έχει να πραγματοποιήσει αυτή τη βδομάδα, ‘να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία «deep fake» για να μαγνητοσκοπήσει τηλεοπτικές εμφανίσεις.

Η παραπάνω είδηση δημοσιοποιείται λίγες μέρες αφότου ο αρχηγός κατασκοπείας της Ουκρανίας υπoστήριξε ότι ο Πούτιν είχε αντικατασταθεί από σωσία, κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης στο Ιράν…

Διευθυντής CIA: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπερβολικά υγιής

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο διευθυντής της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, διέψευσε προ ημερών -έστω και ανεπίσημα- τις φήμες ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν ολοένα περισσότερε φήμες πως ο Ρώσος πρόεδρος μπορεί να έχει προβλήματα υγείας και κάποια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι πάσχει από καρκίνο.

Όμως, ο Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για κάτι τέτοιο και αστειευόμενος συμπλήρωσε ότι ο Πούτιν φαίνεται «υπερβολικά υγιής».

«Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του Πούτιν και από όσο μπορούμε να καταλάβουμε είναι προφανώς υπερβολικά υγιής», είπε ο Μπερνς σε συνέδριο για την ασφάλεια, στο Άσπεν. Απαντώντας στα γέλια του κοινού, συμπλήρωσε ότι αυτό δεν αποτελεί επίσημη κρίση των υπηρεσιών πληροφοριών.

Ο Μπερνς, που έχει διατελέσει πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, επεσήμανε ότι παρατηρεί και ασχολείται με τον ρώσο πρόεδρο εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Ο Πούτιν «πιστεύει πολύ στον έλεγχο, τον εκφοβισμό και την εκδίκηση», και αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν γίνει πιο σκληρά την τελευταία δεκαετία, καθώς ο κύκλος των συμβούλων του έχει συρρικνωθεί, επεσήμανε ο επικεφαλής της CIA.

«Είναι πεπεισμένος ότι το πεπρωμένο του είναι να αποκαταστήσει τη Ρωσία ως μεγάλη δύναμη. Πιστεύει ότι το κλειδί για αυτό είναι να ξαναδημιουργήσει μια σφαίρα επιρροής στη γειτονιά της Ρωσίας και δεν μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να ελέγχει την Ουκρανία», συμπλήρωσε.

Ο Μπερνς είχε πάει στη Μόσχα τον Νοέμβριο, για να προειδοποιήσει το Κρεμλίνο πως μια εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές συνέπειες, έπειτα από τις πληροφορίες που είχαν συγκεντρώσει οι ΗΠΑ για τα σχέδια της Ρωσίας. Όμως, ο διευθυντής της CIA είπε ότι έφυγε «πιο προβληματισμένος από ό,τι όταν έφτασα».

Τα πλάνα του Πούτιν ήταν βασισμένα σε «απόλυτα προβληματικές εκτιμήσεις και κάποιες ψευδαισθήσεις για την Ουκρανία και τη θέλησή της για αντίσταση», δήλωσε. «Ο Πούτιν πραγματικά πιστεύει τη ρητορική του. Τον έχω ακούσει να λέει τα τελευταία χρόνια ότι η Ουκρανία δεν είναι πραγματική χώρα. Λοιπόν, οι πραγματικές χώρες αντιστέκονται. Και αυτό κάνουν οι Ουκρανοί» υπογράμμισε.