Σχεδόν τρία χρόνια μετά το πρώτο κρούσμα κοροναϊού στην Ουχάν, οι αρχές της πόλης έβαλαν σε καραντίνα μία ολόκληρη συνοικία, σχεδόν ενός εκατομμυρίου κατοίκων, μετά τον εντοπισμό τεσσάρων ασυμπτωματικών κρουσμάτων κοροναϊού, συνεχίζοντας την πολιτική της Κίνας για «μηδενικό Covid».

Τα μέτρα 

Συγκεκριμένα, τα μέτρα αφορούν στο κλείσιμο όλων των χώρων διασκέδασης, συμπεριλαμβανομένων μπαρ, κινηματογράφων και ίντερνετ καφέ, μικρές κλινικές και αγορές γεωργικών προϊόντων.

Επιπλέον, τα εστιατόρια και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, από παραστάσεις έως συνέδρια, ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Στα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η αναστολή λειτουργίας όλων των δημόσιων συγκοινωνιών, από τα λεωφορεία μέχρι τα δρομολόγια του μετρό, και οι κάτοικοι κλήθηκαν να μην εγκαταλείψουν την περιοχή, εκτός εάν είναι απολύτως απαραίτητο.

Σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση, όλοι οι χώροι λατρείας έκλεισαν και οι θρησκευτικές δραστηριότητες απαγορεύτηκαν, όπως και τα φροντιστήρια και τα τουριστικά αξιοθέατα.

Οι αρχές εντόπισαν τέσσερις γειτονιές υψηλού κινδύνου, όπου απαγορεύεται στους κατοίκους να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Άλλες τέσσερις γειτονιές χαρακτηρίστηκαν ως μεσαίου κινδύνου, που σημαίνει ότι οι κάτοικοι οφείλουν να πράξουν το ίδιο.