Για «μαζική κάλυψη» του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ από τα δυτικά ΜΜΕ παραπονέθηκε ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ. Ο ευρωπαίος αξιωματούχος επισήμανε ότι «τα ψέματα κυκλοφορούν πιο γρήγορα από την αλήθεια».

  Μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Cadena SER την Τρίτη, διαμαρτυρήθηκε για το ότι ο Λαβρόφ τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής στα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

 «Ο Λαβρόφ πηγαίνει στην Αφρική και προσπαθεί να πείσει τους Αφρικανούς ότι οι κυρώσεις φταίνε για όλα αυτά που συμβαίνουν... και το επαναλαμβάνουν όλα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπορέλ στον ραδιοφωνικό σταθμό, σύμφωνα με το RT World.

 «Εγώ πηγαίνω στην Αφρική για να πω το αντίθετο, ότι οι κυρώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και κανείς δεν τις καλύπτει», πρόσθεσε. Περαιτέρω, επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης δίνουν προσοχή στον Λαβρόφ, λέγοντας ότι υπάρχει μια τάση να δίνουν χώρο στον «εχθρό».

 Η απάντηση του Πεσκόφ

 Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ είναι λιγότερο δημοφιλής από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ειρωνικά στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

 «Είναι πράγματι λιγότερο δημοφιλής από τον Λαβρόφ, δεν έχει καμία πιθανότητα σε αυτό το θέμα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μπορέλ.