Με ένα διαφημιστικό σποτ διάρκειας 53 δευτερολέπτων η Ρωσία τρολάρει τη Δύση και καλεί τον κόσμο να μετακομίσει εκεί τον χειμώνα.

Μάλιστα όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο βίντεο με τίτλο «Ώρα για μετακόμιση στη Ρωσία» το οποίο αναρτήθηκε στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter η ρωσική πρεσβεία στην Ισπανία η χώρα έχει όμορφες γυναίκες, θαυμαστό πολιτισμό και… φθηνό αέριο.


Το βίντεο σύμφωνα με την Daily Mail δεν είναι σίγουρο αν αποτελεί επίσημη παραγωγή της ρωσικής κυβέρνησης και δείχνει μεταξύ άλλων εικόνες από τη Ρωσία και τρολάρει τη Δύση λέγοντας πως κάποιοι από τους λόγους που θα πρέπει να μετακομίσουμε εκεί είναι το φθηνό αέριο αλλά και «μια οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις».

Στο βίντεο απεικονίζονται κλασικές ρωσικές σκηνές, από παιδιά που τρέχουν στα χωράφια και ρωσική κουζίνα μέχρι μνημεία όπως το Πανρωσικό Εκθεσιακό Κέντρο. Κάποιοι από τους λόγους που θα πρέπει να μετακομίσουμε στη Ρωσία, σύμφωνα πάντα με το βίντεο, είναι το φθηνό αέριο αλλά και «μια οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις».


Παράλληλα γίνεται λόγος στην «πλούσια ιστορία, την παγκοσμίου φήμης λογοτεχνία, τη μοναδική αρχιτεκτονική, το μπαλέτο και τη φιλοξενία» της Ρωσίας με τρόπο που κάνει τη χώρα να φαίνεται αρκετά ελκυστική για μετανάστευση. Επίσης γίνεται αναφορά στον χριστιανισμό ενώ απαριθμεί «όμορφες γυναίκες» σαν να είναι εθνικός πόρος, υποδεικνύοντας τις πολιτιστικές αξίες που μπορούν να περιμένουν οι πιθανοί μετανάστες. Στο κλιπ βρίσκουν, επίσης, χώρο το φθηνό ταξί, η παράδοση, το φθηνό ρεύμα και νερό καθώς και η ρωσική βότκα.