Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Βρετανίας τη νομική διαμάχη για την τύχη του 12χρονου Άρτσι που νοσηλεύεται σε κώμα, μετά από ατύχημα, από τον περασμένο Απρίλιο.

Το νοσοκομείο έκρινε ότι το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό και πρέπει να βγει από τη μηχανική υποστήριξη, και σ’ αυτό συνηγορεί και η βρετανική δικαιοσύνη.

Οι γονείς του Άρτσι Μπάτερσμπι προσέφυγαν στο Δικαστήριο στο Στρασβούργο ακριβώς για να αναβάλλουν την απόφαση αποσύνδεσης, η οποία θα μπορούσε να εκτελεστεί άμεσα. Ζήτησαν από το δικαστήριο «προσωρινά μέτρα αναστολής μιας απόφασης, με το σκεπτικό της αποτροπής ανεπανόρθωτης ζημιάς. Ωστόσο το ΕΔΑΔ έκρινε ότι τα επιχειρήματα δεν είναι ορθά.

Είχαν εξαντλήσει νωρίτερα όλα τα μέσα στη Βρετανία, όπου δικαστήριο και Εφετείο είχαν αποφασίσει ότι μπορεί να τερματιστεί η υποστήριξη.
artsi

Οι γιατροί εκτιμούν ότι το αγόρι είναι εγκεφαλικά νεκρό, χωρίς ελπίδα ανάνηψης. Θα διατηρούσαν πάντως την υποστήριξη μέχρι την έκδοση απόφασης από το ΕΔΑΔ.

Αντιθέτως, οι γονείς ζητούν να τους δοθεί μια τελευταία ευκαιρία και δηλώνουν ότι ιατρικές ομάδες από την Ιταλία και την Ιαπωνία έχουν ενδιαφερθεί για την περίπτωσή του. Η καρδιά του χτυπά ακόμη και σφίγγει το χέρι της μητέρας του, υποστηρίζουν για το αγόρι που νοσηλεύεται στο Λονδίνο.


12xronos-agglia

Η ιστορία του 12χρονου του Άρτσι που είναι σε κώμα και η δικαστική μάχη τον γονιών

Ήταν τον περασμένο Απρίλιο, στην Βρετανία όταν η μητέρα του 12χρονου βρήκε τον γιο της αναίσθητο με ένα σχοινί γύρω από το λαιμό του μέσα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με τις τότε εκτιμήσεις, το ανήλικο παιδί φαίνεται να συμμετείχε σε μία από τις διαδεδομένες διαδικτυακές προκλήσεις δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Έκτοτε, το μικρό αγόρι δεν ανέκτησε ποτέ ξανά τις αισθήσεις του και παραμένει στη ζωή μέσω μηχανικής υποστήριξης και φαρμακευτικών θεραπειών.