Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι πέταξε έγγραφα τα οποία προηγουμένως είχε κομματιάσει σε λεκάνες τουαλέτας του Λευκού Οίκου.

Μάλιστα αντιμετώπισε με ειρωνικό τρόπο το δημοσίευμα αλλά και τις φωτογραφίες που εξασφάλισαν οι New York Times για το θέμα και θα συμπεριληφθούν στο «Confidence Man», το υπό έκδοση βιβλίο της Μάγκι Χάμπερμαν, συντάκτριας του πολιτικού τμήματος της εφημερίδας, για τον Λευκό Οίκο επί των ημερών Τραμπ.

«Πρέπει να έχεις απελπιστεί τελείως αν το σχέδιό σου για να προωθήσεις την πώληση ενός βιβλίου είναι να δημοσιεύεις φωτογραφίες από λεκάνες τουαλέτας», σχολίασε εκπρόσωπός του.

Μαζί του

Ο κ. Τραμπ πήρε μαζί του στη Φλόριντα, όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου 2021, αρκετές κούτες με έγγραφα, ανάμεσά τους κάποια τα οποία είχαν τη διαβάθμιση «απόρρητο».

Κάτι το οποίο είναι παράνομο καθώς αντίκειται στη νομοθεσία για τα προεδρικά αρχεία στις ΗΠΑ, που ορίζει ρητώς πως όλα τα έγγραφα του εκάστοτε αρχηγού του κράτους αποτελούν δημόσια περιουσία και πρέπει να αρχειοθετούνται και να φυλάσσονται.