Στην Ελλάδα για διακοπές βρέθηκε η σύζυγος του Ντμίτρι Πεσκόφ, του εκπροσώπου του Κρεμλίνου, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία.

Συγκεκριμένα η Τατιάνα Νάβκα εμφανίστηκε να σπάει πιάτα υπό το άκουσμα του «Ζορμπά» τη στιγμή που η Ρωσία συνεχίζει την αιματηρή εισβολή στην Ουκρανία. Η ίδια μάλιστα «ανέβασε» βίντεο και φωτογραφίες στο Instagram από την έξοδο της.

Σημειώνεται ότι η Νάβκα πήγε πρώτα στην Τουρκία για διακοπές και έπειτα ήρθε στην Ελλάδα. 

Η 47χρονη Τατιάνα Νάβκα είναι πρώην ολυμπιονίκης στο καλλιτεχνικό πατινάζ, γεννήθηκε στη Ουκρανία και είναι παντρεμένη με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, 54 ετών, τον εκπρόσωπο του Πούτιν.

Οι κινήσεις της Νάβκα προκάλεσαν σάλο στη Ρωσία και την Ουκρανία, καθώς εκείνη εμφανίζεται να διασκεδάζει σε πάρτι ενώ άνθρωποι, ακόμα και παιδιά, σκοτώνονται στον πόλεμο του Πούτιν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές εάν ο Πεσκόφ είναι μαζί της στις διακοπές, όπως επίσης, δεν είναι σαφής ο ακριβής προορισμός της Νάβκα.


Έντονες αντιδράσεις στη Ρωσία 

Μάλιστα, πολλές αντιδράσεις επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι η Νάβκα επέλεξε για τις διακοπές της την Ελλάδα, μια δυτική χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία υποστηρίζει ανοιχτά την Ουκρανία και μάλιστα βρίσκεται πλέον στη λίστα με τις «μη φιλικές» χώρες του Πούτιν.

Χρήστες των social media, όπως μετέδωσε η βρετανική «Mirror», άσκησαν σκληρή κριτική στη στάση της συζύγου του Πεσκόφ, ενώ κάποιοι αναρωτήθηκαν πώς επετράπη η είσοδός της στην Ελλάδα.

Ένας χρήστης έγραψε: «Αυτό ντροπιάζει τον Πούτιν και τη Ρωσία», ενώ άλλος εξέφρασε την οργή του λέγοντας ότι είναι «απολύτως απρεπές η σύζυγος του εκπροσώπου του προέδρου να κάνει πάρτι σε αυτές τις δύσκολες ώρες».