Νεκρή από έκρηξη βόμβας στο αυτοκίνητό της έπεσε η κόρη του στενού συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην πρωτεύουσα της Ρωσίας, στη Μόσχα ενώ η Ντάρια Ντούγκινα επέστρεφε στο σπίτι της.

Η κόρη του υπερεθνικιστή φιλοσόφου Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος είναι γνωστός και ως ο «εγκέφαλος του Πούτιν», σκοτώθηκε όταν εξερράγη εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος είχε τοποθετηθεί στο Toyota Land Cruiser το οποίο οδηγούσε, σύμφωνα με ρωσική επιτροπή έρευνας.

rossia

Όπως μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό μέσο 112, η Ντούγκινα και ο πατέρας της επρόκειτο να επιστρέψουν στη Μόσχα με το ίδιο αυτοκίνητο. Όμως ο Ντούγκιν, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν ο πραγματικός στόχος της επίθεσης, τελευταία στιγμή αποφάσισε να ταξιδέψει ξεχωριστά.


Βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί και το οποίο αναρτήθηκε στο Telegram, δείχνει τον Ντούγκιν να παρακολουθεί σοκαρισμένος την ώρα που τα σωστικά συνεργεία φτάνουν στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο αυτοκίνητο.



Κατηγορούν τους Ουκρανούς

Η ρωσική επιτροπή έρευνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, ενώ πρόσθεσε ότι εξετάζει «όλες τις εκδοχές» σχετικά με το συμβάν.

Ο επικεφαλής του DPR στο Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν, κατηγόρησε τους Ουκρανούς «τρομοκράτες» για την έκρηξη.

«Οι τρομοκράτες του ουκρανικού καθεστώτος προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Αλεξάντερ Ντούγκιν και σκότωσαν την κόρη του σε αυτοκίνητο» έγραψε στο Telegram.



Ήταν δημοσιογράφος που υποστήριζε τη ρωσική εισβολή

Η κόρη του διανοούμενου, Ντάρια Ντούγκιν, ήταν η ίδια δημοσιογράφος που υποστήριξε τη ρωσική εισβολή.

Νωρίτερα φέτος, της επιβλήθηκαν κυρώσεις από τις βρετανικές αρχές, οι οποίες κατηγόρησαν την 29χρονη ότι συνέβαλε σε διαδικτυακή «παραπληροφόρηση» σε σχέση με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

1