Θύελλα σφοδρών αντιδράσεων έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες στα social media ένα βίντεο που δείχνει δύο άνδρες να σέρνουν έναν καρχαρία σε παραλία της Φλόριντα και να τον σκοτώνουν με μαχαίρι. Η Μαριάνα Σαμπογκάλ ήταν παρούσα στο περιστατικό και κατέγραψε την πράξη των δύο ανδρών, όπως επίσης και τη συνομιλία της μαζί τους στις 19 Αυγούστου, στην New Smyrna Beach.

«Μπορείτε σας παρακαλώ να τον ξαναρίξετε στη θάλασσα; Δεν πρέπει να φέρεστε έτσι στα ζώα», ακούγεται να λέει η γυναίκα. Στη συνέχεια, όταν ο ένας από τους δύο άνδρες ετοιμάζεται να σκοτώσει τον καρχαρία, η Σαμπογκάλ του ζητά να σταματήσει και εκείνος της επισημαίνει ότι αυτό που κάνει δεν είναι παράνομο.

Μαχαιριές

Στη συνέχεια, ο άνδρας καρφώνει το μαχαίρι στο κεφάλι του καρχαρία, που σπαρταράει στην άμμο. «Το απολαμβάνεις αυτό;», ρωτά η Σαμπογκάλ τον άνδρα με το μαχαίρι και εκείνος της απαντάει ότι ο λόγος που σκοτώνει το ζώο είναι για να ταΐσει την οικογένειά του. Στη συνέχεια και ενώ η λογομαχία συνεχίζεται, γίνεται νέα επίθεση με μαχαίρι στον καρχαρία, που ακόμα δεν είχε ξεψυχήσει. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, το βίντεο τελειώνει.



Στα social media

Η Σαμπογκάλ πόσταρε το βίντεο στα social media και έχει συγκεντρώσει τα τελευταία 24ωρα χιλιάδες views και κοινοποιήσεις.

Σε δήλωση στον ειδησεογραφικό σταθμό WESH 2 της Φλόριντα, η τοπική επιτροπή για την προστασία άγριας ζωής (FWC) εξήγησε ότι έχει ενημερωθεί για το βίντεο και ότι δεν θεωρεί ότι παραβιάστηκε κάποιος νόμος.

Παρά τη νομιμότητα των ενεργειών των δύο ανδρών, η Σαμπογκάλ είπε στο Newsweek ότι «θεωρεί εξωφρενικό αυτό που έγινε» και ότι ελπίζει ότι η ευαισθητοποίηση του κόσμου θα βοηθήσει να αλλάξει η σχετική νομοθεσία για την προστασία των καρχαριών.