«Ο Τραμπ κουτσομπόλευε την ερωτική ζωή του Εμανουέλ Μακρόν, τόσο στη διάρκεια της θητείας του στο Λευκό Οίκο, όσο και αργότερα», σύμφωνα με δύο πηγές που επικαλείται το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι είχε ενημερωθεί για πικάντικες λεπτομέρειες. Μια από τις πηγές του περιοδικού ανέφερε ότι ο Τραμπ δεν έδωσε λεπτομέρειες αναφορικά με αυτά που γνώριζε για τον Γάλλο πρόεδρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τραμπ και ο Μακρόν είχαν τεταμένες σχέσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του Ρεπουμπλικανού στον Λευκό Οίκο.

Άλλωστε, ο Τραμπ είχε δείξει αρχικά ότι υποστηρίζει την αντίπαλο του Μακρόν, Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2017 και την προσκάλεσε μάλιστα στον Πύργο του στη Νέα Υόρκη. Ο Μακρόν, ωστόσο, τον προσκάλεσε στο Παρίσι την ίδια χρονιά για τους εορτασμούς της 14ης Ιουλίου, με τον Τραμπ να εντυπωσιάζεται σε τέτοιο βαθμό από τη στρατιωτική παρέλαση, ώστε παρήγγειλε να διοργανώσουν ανάλογη στην Ουάσιγκτον.

Η ιστορία της σχέσης τους

Η σχέση τους οξύνθηκε όταν ο Μακρόν απείλησε να αποκλείσει τον Τραμπ από μια κοινή διακήρυξη ενότητας της G7. Ο Γάλλος προσπάθησε να αποκαταστήσει τις σχέσεις τους το 2019 και είπε ότι θα στείλει στον Τραμπ ένα νέο «δέντρο φιλίας», για να φυτευτεί στον Λευκό Οίκο.

Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Τραμπ κατηγόρησε τον Μακρόν για «πολύ, πολύ άσχημες» δηλώσεις στο περιθώριο μιας συνόδου του ΝΑΤΟ και η πρώην βοηθός του, Στέφανι Γκρίσαμ, έγραψε στο βιβλίο της ότι ο Αμερικανός αποκαλούσε τον Μακρόν «λαπά» και σχολίαζε ότι ο Γάλλος ηγέτης ήταν «εξήντα κιλά μανίας».