Σε διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη προέβη το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου για το περιστατικό στη νεκρή ζώνη στο χωριό Δένεια, κατά το οποίο ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες εκδίωξαν Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο. Σύμφωνα με την καταγγελία του τελευταίου, ενώ πρόσεχε τα πρόβατά του που έβοσκαν, δέχθηκε πέτρες. Το περιστατικό συνέβη χθες και η ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών ερευνά το συμβάν.

Ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χρήστος Παναγιώτου, ανέφερε χθες στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως υπάρχει και σχετικό βίντεο όπου καταγράφεται το τι συνέβη στην περιοχή. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το συμβάν έλαβε χώρα 500 μέτρα εντός της νεκρής ζώνης.

Τον απείλησαν

Ο κ. Παναγιώτου είπε πως γύρω στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Τούρκοι στρατιώτες κατέβηκαν από τα φυλάκιά τους με τα όπλα στα χέρια και ζήτησαν από τον Ελληνοκύπριο γεωργοκτηνοτρόφο να φύγει. Τον απείλησαν και μάλιστα ένας στρατιώτης όπλισε το τυφέκιό του.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, Αλίμ Σιντίκ, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως η δύναμη ερευνά το επεισόδιο. «Πρέπει να ολοκληρωθεί η έρευνα πριν καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως η ασφάλεια των πολιτών εντός της νεκρής ζώνης παραμένει ύψιστη προτεραιότητα για την ειρηνευτική δύναμη.