Λουλούδια στο φέρετρο του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ άφησε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος αποχαιρέτησε με αυτόν τον τρόπο τον τελευταίο ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης στην κεντρική Κλινική της Μόσχας, λίγο πριν από το ταξίδι του στο Καλίνινγκραντ, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Ο πρόεδρος πήγε σήμερα στην περιοχή του Καλίνινγκραντ λόγω υποχρεώσεων, αλλά πριν φύγει, κατευθύνθηκε στην Κεντρική Κλινική και αποχαιρέτησε τον Μιχαήλ Σεργκέγιεβιτς Γκορμπατσόφ, καταθέτοντας λουλούδια στο φέρετρο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Ακόμη, σημείωσε ότι η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, αλλά το πρόγραμμα εργασίας και ανειλημμένες υποχρεώσεις του Πούτιν δεν θα του επιτρέψει να παρευρεθεί σε αυτήν, εκείνη την ημέρα.

Ο τελευταίος πρόεδρος της ΕΣΣΔ, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πέθανε στις 30 Αυγούστου, στα 91 του έτη, μετά από σοβαρή και παρατεταμένη ασθένεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσβαση στην αποχαιρετιστήρια τελετή, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Μόσχας, θα είναι ελεύθερη για το κοινό.