Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
texas4xronosss
Διεθνή

Τέξας: 4χρονο παιδάκι πήγε στο σχολείο με γεμάτο όπλο

Συνελήφθη ο πατέρας του

Την ώρα που τα αιματηρά περιστατικά στα σχολεία έχουν γίνει μέρος της… καθημερινότητας στις ΗΠΑ, οι αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν σήμερα (01.09.2022) ότι ένα παιδάκι 4 ετών πήγε στο σχολείο, έχοντας μαζί του ένα γεμάτο όπλο!

 Το πρωί της Τετάρτης, ένας αστυνομικός που δεν ήταν σε υπηρεσία εκείνη τη στιγμή, ενημέρωσε ότι «ένας μαθητής 4 ετών είχε στην κατοχή του ένα γεμάτο πιστόλι» στο δημοτικό σχολείο του Κόρπους Κρίστι, σύμφωνα με την αστυνομία της πόλης αυτής, στο νότιο Τέξας.

 Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του παιδιού και εντόπισαν τους ιδιοκτήτες του όπλου, τους γονείς του. Ο πατέρας, ηλικίας 30 ετών, συνελήφθη και κατηγορείται ότι κατέστησε προσβάσιμο στο παιδί το πυροβόλο όπλο, καθώς επίσης και για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. 

 

Την Δευτέρα, ένας 7χρονος μαθητής πήγε στο σχολείο του στο Κότσάιζ της Αριζόνας έχοντας μέσα στην τσάντα του ένα όπλο και σφαίρες. Αφού ο πατέρας του παιδιού κατήγγειλε την εξαφάνιση ενός άλλου όπλου του, οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την έρευνα βρήκαν το δεύτερο, κρυμμένο στο σχολείο. Κατά την ανάκριση, οι γονείς παραδέχτηκαν ότι είχαν τοποθετήσει τα όπλα σε σημεία που θεωρούσαν ασφαλή, μακριά από τα παιδιά (…) αλλά φαίνεται ότι ο μικρός μαθητής κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση και να τα μεταφέρει στο σχολείο», ανέφερε ο σερίφης της πόλης.

 Το παιδί παραπέμφθηκε σε δικαστήριο ανηλίκων.

 Περίπου 400 εκατομμύρια όπλα κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, δηλαδή περισσότερα από τον αριθμό των κατοίκων της χώρας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ