Τραβούν το σχοινί τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης. Με ένα ακόμα προκλητικό δημοσίευμα η Yeni Safak ισχυρίστηκε το εξής απίστευτό: Ότι η Ελλάδα είναι αυτή που θέλει πόλεμο, τονίζοντας ότι «προκαλεί συνέχεια την Τουρκία».

Η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα παρουσιάζει δηλώσεις «θεωρητικών» όπως είναι ο απόστρατος ναύαρχος Τζιχατ Γιαϊτζί, και ο αναλυτής αντιπτέραρχος ε.α. Ερντογάν Καρακούς που σχολιάζουν τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας και την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες που πυροδοτείται διαρκώς από την Άγκυρα.

«Η Ελλάδα, που κλείδωσε με ραντάρ των S-300 τα τουρκικά F-16, συνεχίζει τις προκλήσεις σε θάλασσα και αέρα. Οι ειδικοί εκτιμούν πως στόχος αυτής της συμπεριφοράς, είναι να παρασυρθεί η Τουρκία σε πόλεμο» γράφει.



Μιλώντας στην εφημερίδα ο Γιαϊτζί, τ. αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας και επικεφαλής του Κέντρου Ναυτικών και Στρατηγικών Σπουδών του ιδιωτικού πανεπιστημίου Μπαχτσεσεχίρ, έκανε λόγο για «συνομωσία» ΗΠΑ – Ευρώπης που «συνεργούν μαζί με την Αθήνα κατά της Τουρκίας» τονίζοντας πως το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί οι -υποτιθέμενες- ελληνικές παρενοχλήσεις. «Εξελίσσεται ένα παιχνίδι κατά της Τουρκίας στο παρασκήνιο. Η Τουρκία θα παρενοχλείται συνεχώς και αν τελικά προστατεύσει τον εαυτό της, θα την χαρακτηρίσουν επιτιθέμενη» δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τα όσα είπε ο διευθυντής της Hurriyet και αναλυτής, Αχμέντ Χαρκάν. Εξηγώντας για περίπου 50 λεπτά πως η Ελλάδα απειλεί την Τουρκία για S-300, αμερικανικές βάσεις, στρατιωτικοποίηση νησιών.