Η Ελισάβετ Β’ πέθανε σε ηλικία 96 ετών και πέρασε στην ιστορία ως η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου και ως η μακροβιότερη βασίλισσα στην παγκόσμια ιστορία.

Η Ελισάβετ ήταν το πρώτο παιδί του Αλβέρτου, δούκα της Υόρκης, και της Ελισάβετ, δούκισσας της Υόρκης.

Γεννήθηκε με καισαρική τομή στις 21 Απριλίου του 1926 στο σπίτι των παππούδων της στο Λονδίνο και ήταν τρίτη στη σειρά διαδοχής.

Συνάντησε τον Φίλίππο, πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας, το 1934 και το 1939 δήλωσε πως τον είχε ερωτευτεί. Παντρεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου 1947 στο Αββαείο του Ουέστμινστερ και απέκτησαν τέσσερα παιδιά.

Η Ελισάβετ ανέβηκε στο θρόνο στις 2 Ιουνίου 1953 και έγινε βασίλισσα πολλών ανεξάρτητων κρατών, καθώς είχε γίνει ο μετασχηματισμός της Βρετανικής Αυτοκρατορίας σε Κοινοπολιτεία των Εθνών.

Τον Ιούλιο του 2012 κήρυξε την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στην τελετή έναρξης συμμετείχε η ίδια σε ταινία μικρού μήκους με τον Ντάνιελ Κρέγκ και το 2013 παρέλαβε βραβείο BAFTA για τη συμμετοχή της στην ταινία.

Μετά από 73 χρόνια γάμου, τον Απρίλιο του 2021, απεβίωσε ο πρίγκιπας Φίλιππος και ο θάνατός του στοίχισε πολύ στην Ελισάβετ.

Δείτε το βίντεο