Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα κάτσει στις 26 Οκτωβρίου ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, μαζί με τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Χριστάκη Τζιοβάνη, για την εμπλοκή τους σε υποθέσεις παραχώρησης «χρυσών διαβατηρίων» υπό αδιαφανείς συνθήκες.

Συγκατηγορούμενοι είναι επίσης ο δικηγόρος Ανδρέας Πιττάτζης και ο Αντώνης Αντωνίου διευθυντής σε εταιρεία του κ. Τζιοβάνη. Σημειώνεται ότι και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη μετά από προβολή ντοκιμαντέρ του δικτύου Al Jazeera στο οποίο υπό κάλυψη δημοσιογράφοι, υποδύονταν τους μεσάζοντες για εξασφάλιση κυπριακής υπηκοότητας σε Κινέζο «επενδυτή» ο οποίος ήταν καταζητούμενος για οικονομικές απάτες.

Οι κύριοι Συλλούρης και Τζιοβάνης μετά τη προβολή του ντοκιμαντέρ παραιτήθηκαν από τα αξιώματα τους ενώ ο δικηγόρος Α. Πιττάτζης καταδικάστηκε σε πρόστιμο από τον Δικηγορικό Σύλλογο για τη συμπεριφορά του.

Χθες όλοι οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ενώ στη συνέχεια παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον κακουργιοδικείου. Αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγύηση.