Κοσμοσυρροή αναμένεται στη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς χιλιάδες κόσμου μεταβαίνει στο Λονδίνο για να προσκηνύσει τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ, που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Kόσμος έχει ήδη κατασκηνώσει στην πρωτεύουσα για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ από τη Δευτέρα, και το κοινό εκτιμάται ότι μπορεί να περιμένει έως και 35 ώρες για να δει από κοντά τη σορό της Αυτής Μεγαλειότητας, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι τα ξενοδοχεία, οι υπηρεσίες μεταφορών και ασφάλειας θα φτάσουν στα επιχειρησιακά όριά τους.

Οι βασιλικοί θαυμαστές κοιμούνται ήδη στα πεζοδρόμια εν αναμονή άφιξης της βασιλικής πομπής στο Λονδίνο, αύριο.

Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι η αίθουσα του Γουέστμινστερ, ο χώρος που θα υποδεχθεί τη σορό της βασίλισσας, έχει χωρητικότητα για σχεδόν 350.000 άτομα στο χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα βρίσκεται το φέρετρο σε δημόσια θέα.
skines

Έως και ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται να φτάσουν στο Λονδίνο

Αλλά, με 750.000 έως ένα εκατομμύριο ανθρώπους που αναμένεται να θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής, πολλοί είναι πιθανό να χάσουν τη μεγάλη ευκαιρία να δουν για μια τελευταία φορά από κοντά τη βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να δυσκολευτούν ακόμη και να φτάσουν στο Λονδίνο, δεδομένης της πίεσης που θα δημιουργηθεί στα οδικά δίκτυα.

Και με ένα εκατομμύριο ανθρώπους που εκτιμάται ότι θέλουν να δουν την ίδια την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, κάτι που είναι συγκρίσιμο με τους αριθμούς για την αντίστοιχη τελετή της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1997, τα αφεντικά των σιδηροδρόμων καταρτίζουν σχέδια για 24ωρα τρένα στην πρωτεύουσα, επισημαίνει στο δημοσίευμά της η Daily Mail.
londino2
Η σιδηροδρομική εταιρεία Network Rail προειδοποίησε για μια «άνευ προηγουμένου ζήτηση» και η Transport for London είπε ότι ορισμένοι σταθμοί θα μπορούσαν να κλείσουν εάν υπάρχουν προβλήματα ελέγχου του πλήθους.

Η ζήτηση για διαμονή στο Λονδίνο είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012

Με ορισμένους βασιλικούς θαυμαστές να έχουν ήδη κατασκηνώσει στο The Mall, ο οργανισμός UK Hospitality είπε πως τα ξενοδοχεία είχαν σημειώσει μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις μετά τον θάνατο της βασίλισσας την περασμένη Πέμπτη.
londino3
Οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν έως και τέσσερις φορές υψηλότερα σε σύγκριση με μία εβδομάδα νωρίτερα, και η ζήτηση για διαμονή στο Λονδίνο το επόμενο δεκαπενθήμερο βρίσκεται πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Οι διοργανωτές της τελετής προετοιμάζονται για 3.000 άτομα την ώρα για να περάσουν μπροστά από το φέρετρο ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής, δηλαδή περίπου 328.000 συνολικά στις 109 ώρες από αύριο έως την ερχόμενη Δευτέρα που θα είναι σε κοινή θέα η σορός στην αίθουσα του Γουέστμινστερ, με την ουρά να αναμένεται να εκτείνεται στα πέντε μίλια, δηλαδή περίπου 8 χιλιόμετρα!
londino

Αναμονή σε ουρά από 17 έως και 35 ώρες

Η επιχείρηση «Φτερό» βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, με φορητές τουαλέτες και σταθμούς παροχής νερού να δημιουργούνται, ενώ οι ειδικοί φοβούνται ότι το Λονδίνο θα μπορούσε πραγματικά να «γεμίσει» για πρώτη φορά.

Οι εκκλησίες κατά μήκος της διαδρομής θα κληθούν να παράσχουν υποστήριξη σε όσους περιμένουν, με την επιτροπή προγραμματισμού έκτακτης ανάγκης της κυβέρνησης να εκτιμά χρόνους αναμονής επί του παρόντος από 17 έως 35 ώρες.
london
Θα υπάρχει, επίσης, μια ουρά «ειδικής πρόσβασης» για άτομα με αναπηρία, ενώ εστιατόρια και καφετέριες αναμένεται να μείνουν ανοιχτά εκτάκτως όλη τη νύχτα με ειδική άδεια.
buckigham
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει βοήθεια για τους πενθούντες που δεν μπορούν να κάτσουν στην ουρά για πολύ. Ο εκπρόσωπος είπε: «Πολλοί άνθρωποι λογικά θα θέλουν να δουν το φέρετρο και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διευκολύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που μπορεί να μην είναι σωματικά ικανοί να περιμένουν τόσο πολύ, λόγω αναπηρίας, για παράδειγμα».

Αξιωματικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, καθώς και αστυνομικοί της Ουαλίας, επανδρώνουν την αναμενόμενη διαδρομή, τμήματα της οποίας είναι ήδη περιφραγμένα, αναμένοντας το πλήθος που θέλει να αποχαιρετήσει τη μονάρχη που βασίλεψε για 70 χρόνια.