Κλιμακώνει την επιθετικότητα της η Τουρκία. Με υπερπτήσεις πάνω από τα νησιά, οπλισμένους διακινητές και ασύστολα ψέματα, προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα που επικρατεί στο Αιγαίο και τον Έβρο και να παρουσιάσουν μια «ληστρική», όπως λένε,  Ελλάδα.  «Αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση» λένε συνοριοφύλακες και λιμενικοί, που βλέπουν τις μεταναστευτικές ροές να αυξάνονται ανησυχητικά.

 Σήμερα, μη επανδρωμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω από το νησί Καλόγεροι, ενώ στα νησιά μας οι άνδρες του Λιμενικού δίνουν μάχη με τουρκικές ακταιωρούς που μπαίνουν στα χωρικά μας ύδατα. Περιστατικά που δεν βλέπει ο Μεβλουτ Τσαβουσογλου, ο οποίος παραποίησε την αλήθεια με νέα φραστική επίθεση κατά της χώρας μας.

«Αυτοί δεν είναι έμπιστοι.  Δεν είναι ειλικρινείς, δεν είναι Όταν σε βλέπουν, σε αγκαλιάζουν αμέσως, είμαστε φίλοι, είμαστε φίλοι, είμαστε γείτονες. Πηγαίνετε αμέσως μέσα για μια επίσημη συνάντηση. Με την πρώτη κιόλας πρόταση, πριν μιλήσει κανείς, σηκώνονται και κακολογούν την Τουρκία» δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

 Στη Ρόδο διακινητές σήκωσαν όπλα κατά λιμενικών, όμως τελικά ακινητοποιήθηκαν και παραδόθηκαν τις αρχές.

 «Ελπίζω ότι η Άγκυρα έβγαλε τα κατάλληλα συμπεράσματα από την καίρια ελληνική αντίδραση το 2020 και δεν θα εκτεθεί σοβαρά εκ νέου. Σε κάθε περίπτωση, εμείς είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για το χειρότερο δυνατό σενάριο» δήλωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

 Η τουρκική προκλητικότητα έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό.  Φέτος, το πρώτο οκτάμηνο σημειώθηκαν 1031 περιστατικά παράνομης εισόδου στη χώρα μας, σε μια  αύξηση 138%.  Οι διακινητές χρησιμοποιούν ακόμα και παιδιά. Στην Εγνατία Οδό μάλιστα συνελήφθη 17χρονη, που υπέδειξε ως διακινητή ένα αγόρι μόλις 13 ετών.