Περίπου 29 δισεκατομμύρια νομίσματα με το πορτρέτο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και στις χώρες της Κοινοπολιτείας, όπως η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και ο Καναδάς.

Όμως, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος Γ' είναι πλέον μονάρχης, νομίσματα που φέρουν την εικόνα του θα πρέπει να τεθούν τώρα σε κυκλοφορία.

Ωστόσο, εκείνα με την Ελισάβετ δεν πρόκειται να καταργηθούν σύντομα, σύμφωνα με τον Dominic Chorney, ειδικό νομισμάτων της A.H. Baldwin & Sons.

«Δεν φαντάζομαι ότι θα υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για την αφαίρεση των νομισμάτων της από την κυκλοφορία», είπε ο Chorney στο CNBC.

«Τα νομίσματα με την Ελισάβετ θα εξαφανιστούν με τον καιρό, αλλά φαντάζομαι ότι θα κυκλοφορούν για δεκαετίες», επισήμανε.

Τα νομίσματα αυτά μπορούν συνήθως να κυκλοφορούν για περίπου 30 χρόνια χωρίς να φθαρούν υπερβολικά.

Τα νομίσματα με το πορτρέτο της Ελισάβετ εξακολουθούν να είναι νόμιμα, δεν υπάρχει πραγματικός λόγος να προσπαθήσουμε να τα αφαιρέσουμε, πρόσθεσε.

Αυτό «σημαίνει ότι θα έχουμε νομίσματα του βασιλιά Καρόλου Γ' να κυκλοφορούν μαζί με νομίσματα της βασίλισσας Ελισάβετ Β', κάτι που είναι μοναδικό στη σύγχρονη ιστορία, επειδή κανείς δεν θυμάται να έχει δει δύο διαφορετικούς μονάρχες σε κυκλοφορία», συμπλήρωσε ο Chorney.