Η βασιλική οικογένεια αποχαιρέτησε χθες, Δευτέρα τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Μάλιστα, ο πρίγκιπας Χάρι βρέθηκε για άλλη μία φορά στο στόχαστρο των οπαδών της βασιλικής οικογένειας, αφού εμφανίστηκε να σταματά να τραγουδά το «God Save the King» στο τέλος της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η βιογράφος του Χάρι, Άντζελα Λεβίν, ήταν μεταξύ των πολλών που έκαναν retweet ένα απόσπασμα που φαινομενικά δείχνει τον δούκα του Σάσεξ στην τελετή στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ με σφιγμένα χείλη, την ώρα που οι υπόλοιποι γύρω του τραγουδούσαν τον ύμνο προς τιμή του βασιλιά Κάρολου.

Στο βίντεο φαίνεται επίσης ο βασιλιάς Κάρολος να προσπαθεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του καθώς όλοι τραγουδούν το «God Save the King» σε ένα συναισθηματικό τέλος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο βασιλιάς δεν τραγούδησε τον ύμνο, ο οποίος είναι μια ωδή στον ίδιο – και φαινομενικά ούτε ο Χάρι, ο οποίος στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα του ύμνου φαίνεται να σταματά να τραγουδά.

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα τραγούδησε μέχρι το τέλος, όπως και η αδερφή του Κάρολου, πριγκίπισσα Άννα και ο σύζυγός της, αντιναύαρχος Τίμοθι Λόρενς. Το ίδιο έκανε και ο πρίγκιπας Άντριου αλλά και οι κόρες του πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία. Ένα προηγούμενο πλάνο έδειχνε επίσης τους άλλους ανώτερους βασιλικούς, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την οικογένειά του να τραγουδούν.

lkmlk

 Όσο για την Μέγκαν Μαρκλ, είναι άγνωστο εάν τραγούδησε τον ύμνο – φόρο τιμής στον πεθερό της, καθώς ένα μεγάλο κερί, την έκοβε από τα τηλεοπτικά πλάνα με αποτέλεσμα να μην είναι ορατό το στόμα της.

Τον κατηγορούν για ασέβεια

Μια πηγή από το περιβάλλον του Χάρι επέμεινε πως, παρά το γεγονός ότι το βίντεο έχει γίνει πλέον viral, ο δούκας του Σάσεξ, όντως τραγουδούσε τον ύμνο.

Φαίνεται όμως, πως οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας δεν πείστηκαν, κατηγορώντας τον πως σνομπάρει τον νέο βασιλιά, παρά την υπόσχεσή του την περασμένη εβδομάδα να τον τιμήσει.

«Απόλυτη, απόλυτη ασέβεια προς τον πατέρα του, το έθνος, το Στέμμα και τον μονάρχη» έγραψε στο Twitter ο βετεράνος Μάικ Μέρφι με μια σειρά από emojis με θυμωμένα πρόσωπα. «Αφαιρέστε του όλους τους βασιλικούς τίτλους και τη χρηματοδότηση. Πόσο θα τον θέλει τότε το Netflix;» αναρωτήθηκε αναφερόμενος στις συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων των Σάσεξ με τα μέσα ενημέρωσης από τότε που εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο και τη βασιλική ζωή.

Άλλοι επέμειναν επίσης πως πρόκειται για σαφή σνομπάρισμα του Χάρι προς τον πατέρα του, τον οποίο έχει κατηγορήσει ότι του έφερε «πόνο και δυστυχία» - γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην απόφασή του να φύγει στην Καλιφόρνια με την σύζυγό του.

«Δε θα μπορούσε να είναι πιο ασεβής ακόμη κι αν προσπαθούσε» έγραψε στο Twitter ένας βασιλικός παρατηρητής, ενώ ένας άλλος σημείωσε πως πρέπει να είναι «τρομερά άβολο όταν ο βασιλιάς είναι ο μπαμπάς σου κι εσύ κάθεσαι ακριβώς πίσω του».

Τα έχουν βάλει όλοι με τον Χάρι

Πάντως, τις τελευταίες ημέρες τα μέσα ενημέρωσης και οι θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν πέσει πάνω στον Χάρι και τον επικρίνουν για ό,τι κι αν κάνει. Προχθές, η Telegraph έγραφε ότι ο δούκας του Σάσεξ ενημερώθηκε μόλις 5 λεπτά πριν από τα ΜΜΕ για τον θάνατο της γιαγιάς του, για να ανασκευάσει στη συνέχεια το δημοσίευμα, μετά την οργή του παλατιού.

Στην συνέχεια, του απαγορεύτηκε να φορέσει τη στρατιωτική του στολή στην κηδεία της γιαγιάς του – του επετράπη ωστόσο, στην αγρυπνία των πριγκίπων, τσατίστηκε που ενώ αρχικά ήταν καλεσμένος στο δείπνο που παρέθεσε ο πατέρας του την παραμονή της κηδείας, στους ξένους ηγέτες, αλλά στην συνέχεια το παλάτι ανακάλεσε την πρόσκληση και τέλος, φέρεται να έγινε έξαλλος με την απόφαση του Καρόλου να μην δώσει στα παιδιά του, Άρτσι και Λίλιμπετ τους τίτλους «Αυτού Υψηλότητα».