Άκρως εντυπωσιακά ήταν τα κοσμήματα που φορούσαν οι επίτιμες καλεσμένες στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, ωστόσο αυτή που έκλεψε την παράσταση, ήταν σίγουρα η σύζυγος του Τόνι Μπλερ, Τσέρι καθώς το κολιέ που φόρεσε ήταν τόσο μεγάλο, που το σχολίασε ακόμα και ο βρετανικός Τύπος.

Σημειώνεται ότι χθες συγκεντρώθηκαν στο Αββαείο του Γουέστμινστερ πλήθος Βρετανών πρωθυπουργών με τις συζύγους τους με σκοπό να αποχαιρετίσουν την βασίλισσα Ελισάβετ. Όπως άλλωστε αρμόζει με βάση τον άτυπο ενδυματολογικό κώδικα σε ανάλογες περιστάσεις, οι καλεσμένοι εντυπωσίασεν με τις ενδυματολογικές τους επιλογές, παρόλο που οι κηδείες δεν προσφέρονται για μεγάλη ευελιξία στο ντύσιμο.

Ο τέως πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον εθεάθη με μαύρο κοστούμι ενώ η σύζυγός του, Κάρι Σίμοντς νοίκιασε ένα φόρεμα το οποίο δεν άρμοζε σε κηδεία.

«Η Κάρι Τζόνσον προτίμησε, όπως άλλωστε συνηθίζει, να νοικιάσει ένα φόρεμα, το οποίο όμως ήταν αρκετά ανοιχτό στο λαιμό της», γράφει η εφημερίδα Daily Mail.

Η σύζυγος του Τζόνσον προτίμησε μία δημιουργία της Karen Millen με μεγάλη ζώνη γύρω από τη μέση της και μια μεγάλη τσάντα, δημιουργία της Βρετανίδας σχεδιάστριας Γκρέις Χαν, αξίας 2.050 λιρών. Το φόρεμα της 34χρονης Κάρι, αξίας 255 λιρών το νοίκιασε μόλις 7 λίρες για να κάνει την χθεσινή της εμφάνιση.

2

Ο φακός εστίασε στις στιλιστικές επιλογές και άλλων πρώην ενοίκων της Ντάουνινγκ Στριτ: Συγκεκριμένα στη μίνι φούστα της συζύγου του Γκόρντον Μπράουν αλλά και την νυν συντηρητική πρωθυπουργό της Βρετανίας, Λιζ Τρας η οποία εθεάθη χωρίς σακάκι, γεγονός που σχολιάστηκε έντονα από τους σχεδιαστές μόδας.

Αντιθέτως, η σύζυγος του Ντέιβιντ Κάμερον, Σαμάνθα, εθεάθη με μάξι μεταξωτό φόρεμα Zahra, αξίας 390 λιρών, τα μαλλιά της ήταν μαζεμένα και το καπέλο της υπέροχο.

3

Η νυν πρωθυπουργός Λιζ Τρας, μόλις δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα ηνία της χώρας, εθεάθη με δημιουργία του οίκου Valentina, αξίας 228 λιρών.

4

Η Τσέρι Μπλερ όμως έκλεψε την παράσταση καθώς εμφανίστηκε με φούστα που είχε πολλές πιέτες- σαν να πήγαινε σε χορό- κι ένα κολιέ από πέρλες που ήταν υπερβολικό. Το περίεργο είναι πως το ζεύγος εμφανίστηκε με μετάλλια στα ρούχα τους, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

1

Η μεγαλοπρέπεια στα ενδύματα των Μπλερ έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ενδυματολογική εμφάνιση των διαδόχους τους στο Νο 10, Γκόρντον και Σάρα Μπράουν. Η Σάρα ήταν η μόνη γυναίκα στην ομάδα που φόρεσε μια καθημερινή φούστα πάνω από το γόνατο, σαν να πήγαινε στη δουλειά.