Ηγέτες από ολόκληρο τον πλανήτη κλήθηκαν και έδωσαν το «παρών» στο μεγαλοπρεπέστατο τελευταίο αντίο της Βρετανίας στη βασίλισσα Ελισάβετ, ωστόσο δεν έλειψαν και οι ηγέτες που δήλωσαν πικραμένοι αφού δεν προσκλήθηκαν, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ρωσικά ΜΜΕ στάζουν «φαρμάκι» για την πρόσκληση που δεν έλαβε ποτέ ο Ρώσος πρόεδρος.

Σε πολιτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης οι σχολιαστές συναγωνίζονταν στο να εκτοξεύουν απειλές εναντίον της Δύσης. Χαρακτήρισαν «πηγή του κακού» την Βρετανία και τότε μια σχολιάστρια είπε ότι θα έπρεπε ρίξουν πυρηνική βόμβα στο Λονδίνο για να ξεφορτωθούν μια και καλή τους δυτικούς ηγέτες, μαζί με όλη την Βρετανία.

Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ ο τέως πρόεδρος Τραμπ είπε ότι το γεγονός πως ο Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ κάθισαν στην 14η σειρά μέσα στο Αβαείο του Ουέστμινστερ δείχνει πόσο έχει μειωθεί το κύρος της Αμερικής επί προεδρίας Μπάιντεν μέσα σε δύο χρόνια.

Αν ήμουν εγώ πρόεδρος, είπε ο Τραμπ, δε θα με έβαζαν να καθίσω εκεί πίσω, μαζί με τους ηγέτες των τριτοκοσμικών χωρών. Γιατί «στο real estate, στην πολιτική, στη ζωή, η τοποθεσία είναι το παν».