«Η Ρωσία θα έπρεπε να είχε ρίξει πυρηνικά στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ τη Δευτέρα», δήλωσε η Όλγα Σκαμπέγιεβα, μια από τις γνωστότερες δημοσιογράφους και προπαγανδίστριες του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Η Όλγα Σκαμπέγιεβα δικαιολόγησε την πρότασή της, λέγοντας ότι εκεί ήταν πλήθος παγκόσμιων ηγετών για να αποτίνουν φόρο τιμής στην εκπλιπούσα μονάρχη.

Η 37χρονη δημοσιογράφος, που είναι παντρεμένη με Ρώσο πολιτικό, μιλούσε με καλεσμένους για το πότε και πού θα μπορούσε η χώρα της να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά της, όταν είπε: «Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει τη Δευτέρα, οι καλύτεροι βρίσκονται στη Βρετανία για την κηδεία».

Η Σκαμπέγιεβα έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο, απαντώντας στον καλεσμένο Αντρέι Γκουρούλεφ, στρατηγό εν αποστρατεία και νυν βουλευτή.

«Έχουμε πολλούς στόχους. Η αεροπορική βάση Ράμσταϊν (στη Γερμανία) είναι ένας καλός, αλλά θα μπορούσε να περιμένει», είπε αρχικά ο Γκουρούλεφ και συμπλήρωσε: «Γιατί να βομβαρδίσουμε την Ουκρανία ή τη Γερμανία όταν υπάρχει η Βρετανία, η ρίζα του κακού»;

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να «ασπρίσει» και να μετατραπεί σε μια «αρειανή ερημιά» με έναν μικρό μόνο αριθμό ρωσικών χτυπημάτων, επισήμανε, και μετά το ΝΑΤΟ θα «υποχωρούσε».

«Όταν η Βρετανία μετατραπεί σε μια αρειανή ερημιά, τι θα αφορά το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ. Η υπεράσπιση της αρειανής ερημιάς; Δεν θα μείνει τίποτα εκεί. Ένα ακλόνητο νησί -θα είναι ακλόνητο», πρόσθεσε.