Έδωσαν και πήραν τα δημοσιεύματα που αφορούσαν πλειάδα στιγμιότυπων από τη μεγαλοπρεπή κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ. Πολλά εξ αυτών εστίασαν στη σχέση ανάμεσα στους δύο εγγονούς της, τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ και τον αδελφό του Χάρι. Οι δυο τους κατάφεραν να μαγνητίσουν τα βλέμματα επάνω τους σε πολλές στιγμές, ιδίως κατά τον βηματισμό τους στη νεκρική πομπή.

Μέσα ενημέρωσης όπως η Daily Mail σημειώνουν, μάλιστα, ότι η σχέση του Oυίλιαμ με τον Χάρι αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα στοιχήματα για τον νέο βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας καθώς οι διαμάχες των δύο «είχαν προκαλέσει μεγάλο πόνο στη βασίλισσα Ελισάβετ».

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και μέσα ενημέρωσης όπως ο Guardian αφιέρωσαν ολόκληρα άρθρα για την ψυχρότητα που υπήρχε ανάμεσα στον πρίγκιπα Oυίλιαμ και τον πρίγκιπα Χάρι κατά τη διάρκεια της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Χάρι, φορώντας ένα πρωινό κοστούμι στο οποίο ήταν καρφιτσωμένα τα μετάλλιά του και όχι στρατιωτική στολή, δηλαδή την παραδοσιακή φορεσιά που επιτρέπεται να φορούν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας σε τελετουργικές εκδηλώσεις, κράτησε το βλέμμα του στραμμένο μπροστά κατά τη διάρκεια της πομπής από το Γουέστμινστερ Χολ στο Αββαείο και αργότερα στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Τόσο οι δύο άνδρες όσο και οι σύζυγοί τους απέφυγαν οποιαδήποτε αλληλεπίδραση. Τα βλέμματά τους δεν συναντήθηκαν ποτέ, ενώ κρατήθηκε μεταξύ τους μια απόσταση ασφαλείας.

Τους συνέλαβε ο φακός

Οι κάμερες συνέλαβαν δύο στιγμές σε όλο το τελετουργικό της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ κατά τις οποίες Oυίλιαμ και Χάρι ενδεχομένως να έδωσαν κάποιες ελπίδες ότι δεν έχει αποκλειστεί τελείως η πιθανότητα να τα βρουν ξανά μεταξύ τους.

Η πρώτη ήταν όταν ο πρίγκιπας Oυίλιαμ υπέδειξε στον αδερφό του και τη σύζυγό του, Μέγκαν Μαρκλ, τις θέσεις τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο του Ουίνδσορ, όπου ετάφη η βασίλισσα Ελισάβετ. «Να περάσουμε εμείς πρώτα;» ρώτησε ο πρίγκιπας Χάρι με τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου να απαντά με ένα νεύμα «ναι» και να λέει στη σύζυγό του, Κέιτ Μίντλετον, «άστους να περάσουν πρώτοι».

Η δεύτερη ήταν, επίσης, στην τελετή στο κάστρο του Ουίνδσορ όταν η πριγκίπισσα Σάρλοτ επιχείρησε να φτιάξει το καπέλο που φορούσε για την περίσταση της κηδείας με την ίδια να κοιτάει τον θείο της και τον Χάρι να της κλείνει το μάτι και να της χαμογελάει.