Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα ότι η ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ Τζo Μπάιντεν ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ήταν ένα «absolut incident».

Στην ομιλία της, η Ζαχάροβα κατηγόρησε τον Αμερικανό ηγέτη ότι απέδωσε ψευδώς τα λόγια του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, αναφέρει το Tanjug.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε κάτι που δεν είπε ο Πούτιν και ότι τώρα η δήλωση αποδίδεται στον Ρώσο πρόεδρο στα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Ελέγχουμε πάντα τα λόγια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν σίγουρα το είπε αυτό, αλλά όχι ο πρόεδρος της Ρωσίας», επεσήμανε η Ζαχάροβα.

«Πρόκειται απολύτως για προπαγάνδα που επιβάλλεται στο κοινό, στην κοινή γνώμη, σε αντίθεση με ό,τι πραγματικά ειπώθηκε», είπε η Ζαχάροβα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία παραβίασε ξεδιάντροπα τις βασικές αρχές του καταστατικού του Παγκόσμιου Οργανισμού με έναν «βίαιο και περιττό πόλεμο» στην Ουκρανία.