Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν «μπλόκαρε» τα σύνορα με την Γεωργία τη Δευτέρα, στέλνοντας στρατιωτικές δυνάμεις, σε μια προσπάθεια να μην αποδειχθεί ως φιάσκο η μερική κινητοποίηση που εξήγγειλε.

Και αυτό, γιατί περίπου 261.000 νεαροί Ρώσοι «γύρισαν» την πλάτη στα κελεύσματα της επιστράτευσης του Κρεμλίνου.

Πάντως, ο στρατός αν και όπως φαίνεται, έχει στόχο να δημιουργήσει σημεία ελέγχου, δεν παραδέχεται ότι, σχεδιάζει στρατιωτικό νόμο.

Βίντεο που εμφανίζει πάντως, τη πόλη Chmi, στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Ρωσία με την περιοχή της Νότιας Οσετίας στη Γεωργία, παρουσίαζε τουλάχιστον έξι στρατιώτες να κάθονται πάνω από ένα τεθωρακισμένο όχημα, καθώς αυτό περνούσε από τεράστια ουρά αυτοκινήτων που κατευθύνονται προς το πέρασμα των συνόρων.

Ο ρωσικό λαός αρχίζει να φοβάται με αυτές τις κινήσεις του Πούτιν, αν και η Μόσχα αρνείται ότι, σκοπεύει να κλείσει τα σύνορά της για να αποτρέψει την έξοδο στρατεύσιμων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ από την πλευρά του, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κλεισίματος των συνόρων σημείωσε πως: «Δεν ξέρω τίποτα γι' αυτό. Προς το παρόν, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις», ενώ ανέφερε ότι «η Ρωσία βρίσκεται σε επαφή με τις Ηνωμένες Πολιτείες για πυρηνικά θέματα, μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον προειδοποίησε για καταστροφικές συνέπειες εάν η Μόσχα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα για να προστατεύσει τις ουκρανικές περιοχές».