Τα 18 χρόνια φυλάκιση, 16 εκ των οποίων βέβαια, πριν, δηλαδή, υποβάλει αίτημα για αναστολή, με τα οποία τιμωρήθηκε ο 24χρονος Τζάρεθ Χάρις-Μάρκαμ μοιάζουν λίγα μπροστά στη φρίκη που προκάλεσε σε αθώα παιδιά και τις οικογένειές τους στην Αυστραλία.

Ούτε λίγο ούτε πολύ 16 κοριτσάκια, ηλικίας από οκτώ μήνες έως και εννιά χρόνια, κακοποίησε ο μπέιμπι σίτερ, ο οποίος μάλιστα ήταν τόσο περήφανος για τις υπηρεσίες που προσέφερε, που τις διαφήμιζε στα social media. Ο δικαστής τόνισε ότι το έκανε αφού είχε ξεκινήσει τη φαυλότητα των κακοποιήσεων.

Το ανθρώπινο στοιχείο υπεισήλθε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δυτικής Αυστραλίας, μια και οι περιγραφές ήταν τόσο αποτρόπαιες, που ο εισαγγελέας αναγκάστηκε να διακόψει τη διαδικασία λόγω ταραχής.

Ο Χάρις-Μάρκαμ φαινομενικά είναι ένα παράδειγμα της πολυπλοκότητας του ανθρώπινου είδους, τουλάχιστον σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισής του, που έκανε λόγο για ένα νεαρό ο οποίος ήθελε να ασχοληθεί με το επάγγελμα πριν αναγνωρίσει την παιδοφιλική διαταραχή του -ή τουλάχιστον δεν εμφανίστηκαν στοιχεία που να υποδηλώνουν το αντίθετο- και που «αγαπούσε αυτά τα παιδιά».
_________1823___700_px___3_

Φυσικά, η διαστροφή του υπήρξε φρικιαστική, όπως παρουσιάστηκε μπροστά στο δικαστήριο, καθώς μαγνητοσκοπούσε τα παιδιά τη στιγμή που τους ορμούσε. Από τις 12 οικογένειες που πλήχθηκαν ισοβίως από τον απεχθή βιαστή, κάποιες ήταν παρούσες στο δικαστήριο.

Μάλιστα, μαρτυρίες τον έφεραν να ασελγεί στα κορίτσια ενώ κοιμούνταν, τη στιγμή που έκανε το ίδιο και στις φίλες τους, όταν βρίσκονταν για να παίξουν.

Τα εγκλήματα συνέβησαν μέσα σε ένα μήνα, από τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2020. Ο Χάρις-Μάρκαμ δεν μπορούσε να θυμηθεί τι συνέβαινε και δεν ήξερε γιατί προχωρούσε στις κακοποιήσεις, όπως δήλωσε στον ψυχίατρο που τον εξέτασε.

Δήλωσε την ενοχή του για 141 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων 35 κατηγορίες για άσεμνη αντιμετώπιση παιδιού, 94 κατηγορίες για άσεμνη καταγραφή παιδιού και 10 αδικήματα σεξουαλικής διείσδυσης σε παιδί.