Παράπονα στην πρώην σύζυγό του είχε κάνει ο Άντονι Μπουρντέν ότι «μισούσε» τους θαυμαστές του και ότι δεν ήθελε πλέον να είναι διάσημος, λίγους μήνες πριν αποφασίσει να δώσει τέλος στη ζωή του το 2018.

Υπενθυμίζεται ότι ο διάσημος σεφ και τηλεοπτικός αστέρας έβαλε τέλος στη ζωή του σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στη Γαλλία τον Ιούνιο του 2018, ενώ βρισκόταν στα γυρίσματα της εκπομπής του CNN, «Parts Unknown».

Ο ίδιος είχε μιλήσει ανοιχτά για τις μάχες που έδινε με κάθε είδους εθισμό, αλλά φαινόταν να έχει ξεπεράσει τους περισσότερους από τους δαίμονές του.

Ο σεφ άφησε πίσω του μια κόρη, στην οποία είχε τεράστια αδυναμία.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, την εποχή που αυτοκτόνησε, ο Μπουρντέν ήταν παράφορα ερωτευμένος με την ηθοποιό Άζια Αρτζέντο, η οποία όμως τον είχε παρατήσει για έναν Γάλλο δημοσιογράφο στη Ρώμη.


Οι εθισμοί που τον κατέστρεψαν

Μια νέα βιογραφία πρόκειται να ρίξει φως στον σκοτεινό του βίο , που ήταν γεμάτος εθισμούς, καθώς ο διάσημος σεφ πάλευε με το αλκοόλ, τα στεροειδή και του άρεσε να κοιμάται με πόρνες.

Το βιβλίο με τίτλο «Down and Out in Paradise: The Life of Anthony Bourdain» θα κυκλοφορήσει στις 11 Οκτωβρίου. Η συγγραφέας του Τσάρλς Λίρχσεν είναι η πρώην αρχισυντάκτρια του Sports Illustrated, πρώην συγγραφέας του Rolling Stone και γνωστή βιογράφος.


«Είμαι μόνος, ζω σε συνεχή αβεβαιότητα»

Σε ένα κείμενο προς την πρώην σύζυγό του, Οτάβια Μπούσια-Μπουρντέν, ο σεφ παραπονιέται, λέγοντας: «Μισώ και εγώ τους θαυμαστές μου. Μισώ το να είμαι διάσημος. Μισώ τη δουλειά μου. Είμαι μόνος και ζω σε συνεχή αβεβαιότητα».

Το βιβλίο περιλαμβάνει επίσης μηνύματα κειμένου, emails και αρχεία από τον υπολογιστή του Μπουρντέν, τα οποία μεταξύ άλλων αποκαλύπτουν την θυελλώδη σχέση που είχε με την Αρτζέντο.

Εκείνη τον είχε χωρίσει, καθώς δεν άντεχε το πόσο «κτητικός» ήταν απέναντί της.

Ο Μπουρντέν είχε καταρρεύσει, μετά από τις φωτογραφίες που διέρρευσαν και έδειχαν την Ιταλίδα ηθοποιό να χορεύει με τον δημοσιογράφο Ούγκο Κλέμεντ σε λόμπι ξενοδοχείου στη Ρώμη. Σε εκείνο το ξενοδοχείο ο Μπουρντέν και η Αρτζέντο είχαν μοιραστεί ιδιαίτερες στιγμές.

Το βιβλίο αποκαλύπτει ακόμα ότι ο σεφ μετά από αυτό αναζήτησε το όνομά της στο διαδίκτυο «εκατοντάδες» φορές.


Ο νέος σύντροφος της Αρτζέντο

Η Αρτζέντο έχει βρει τον έρωτα στο πλευρό του αθλητή πολεμικών τεχνών Michael Martignoni, ο οποίος είναι 20 χρόνια νεότερός της, καθώς εκείνος είναι 26 και εκείνη 46.

View this post on Instagram

A post shared by asiaargento (@asiaargento)


Τα τελευταία μηνύματα Μπουρντέν - Αρτζέντο

Στην τελευταία ανταλλαγή μηνυμάτων που είχαν οι δυο τους ο Μπρουρντέν τη ρώτησε: «Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω;». Με εκείνη να του απαντά: «Σταμάτα να με πρήζεις».

«Εντάξει», της απαντά και μετά από λίγες ώρες αυτοκτόνησε.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια του Μπουρντέν και η Αρτζέντο έχουν ήδη αμφισβητήσει το βιβλίο, κατηγορώντας τη συγγραφέα του για πολλές ανακρίβειες.

Ωστόσο, η εκδοτική εταιρεία «Simon and Schuster» υποστηρίζει σθεναρά το βιβλίο.

«Κάθε τι που γράφει για τις σχέσεις και τις αλληλεπιδράσεις μέσα στην οικογένειά μας ως παιδιά και ως ενήλικες το κατασκεύασε ή το γράφει εντελώς λάθος», δήλωσε στους «Times» ο Κρίστοφερ, αδελφός του Μπουρντέν για τη συγγραφέα του βιβλίου.


Η θλίψη της Αρτζέντο

Η Αρτζέντο έχει μιλήσει δημόσια για τη θλίψη της.

Ειδικότερα, τον Σεπτέμβριο του 2018, έσπασε τη σιωπή της σε αποκλειστική συνέντευξη στην DailyMail.com.

Ξεσπώντας σε κλάματα, είπε ότι ο κόσμος την κατηγορούσε ότι τον δολοφόνησε, επειδή έκανε δημόσια παρέα με τον Κλέμεντ στη Ρώμη τις ημέρες πριν από τον θάνατο του Μπουρντέν.

«Με απάτησε κι εκείνος. Δεν ήταν πρόβλημα για εμάς. Αλλά καταλαβαίνω ότι ο κόσμος πρέπει να βρει έναν λόγο. Θα ήθελα κι εγώ να βρω έναν λόγο. Εγώ δεν τον έχω. Ίσως θα ένιωθα κάποια παρηγοριά αν σκεφτόμουν ότι κάτι συνέβη», είχε πει η ηθοποιός.