Πολύ νωρίς βγαίνει στο… αντάρτικο σε ό,τι αφορά τα media της Ιταλίας η Τζόρτζια Μελονί. Η πρόεδρος των Αδελφών της Ιταλίας και νικήτρια των εκλογών την προηγούμενη Κυριακή έλαβε ήδη μέτρα σε ό,τι αφορά την έκθεση της ανήλικης κόρης της στον Τύπο.

Το δικηγορικό γραφείο της Ρώμης που εκπροσωπεί εκείνη και το σύζυγό της, Αντρέα Τζαμπρούνο, εξέδωσε γραπτή προειδοποίηση την Τετάρτη, , στην οποία απαιτεί από κάθε είδους Μέσο να μη δημοσιεύει φωτογραφίες της ανήλικης κόρης του.

Για το ζευγάρι, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό για την προστασία του παιδιού. Αναφέρεται ότι τα ΜΜΕ δεν πρέπει «να παρακολουθούν, περικυκλώνουν ή προκαλούν τρόμο στο ανήλικο, εξαιτίας της παρουσίας ατόμων που έχουν κάποια σχέση με τη μικρή και να μη δημοσιοποιούν χώρους και διευθύνσεις όπου βρίσκεται το ανήλικο, όπως ήδη συνέβη, κατά παράβαση του νόμου, τις τελευταίες ώρες».

Η Μελόνι ανήρτησε στο twitter χειρόγραφο μήνυμα της κόρης της, με το οποίο της έδινε συγχαρητήρια για τη νίκη, ενώ ο Τζαμπρούνο αποκάλυψε πως είναι εκείνος που πηγαίνει τη μικρή στο σχολείο, ενώ χαρακτήρισε τη Μελόνι «στοργική μητέρα» και «παρούσα», παρά τον κυκεώνα των υποχρεώσεών της, οι οποίες πιθανότατα θα πολλαπλασιαστούν.