Συνεχίζουν να απασχολούν τα βρετανικά ταμπλόιντ ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ. Αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε ο νέος σωματοφύλακας που προσέλαβε το ζευγάρι, ο οποίος στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για ενδοοικογενειακή βία.

Ο Pere Daobry, πρώην αξιωματικός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, έχει καταδικαστεί για επίθεση στην πρώην γυναίκα του και γλίτωσε τη φυλακή επειδή τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομία.

Πλέον, εργάζεται σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και οι παπαράτσι που ακολουθούν το ζευγάρι, τον απαθανάτισαν στο αυτοκίνητο των Μέγκαν και Χάρι.

Ο Δούκας και η Δούκισσα δεν έχουν σχολιάσει ακόμα τα δημοσιεύματα.

Τι λέει ο πατέρας του σωματοφύλακα

Ο πατέρας του Daobry επιβεβαίωσε, σύμφωνα με την Telegraph, ότι ο γιος του είναι ο άνδρας που φωτογραφήθηκε ως προσωπικός σωματοφύλακας του Δούκα και της Δούκισσας.

Μιλώντας από το σπίτι της οικογένειας στο Έντμοντον, στο βόρειο Λονδίνο, είπε: «Ναι, αυτός είναι ο γιος μου στις φωτογραφίες με τον Χάρι και τη Μέγκαν, αλλά δεν θέλω να κάνω κανένα σχόλιο για τη δουλειά του. Είναι ενήλικας με τέσσερα παιδιά και μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του».

Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την καταδίκη του γιου του για ενδοοικογενειακή βία κατά της πρώην συζύγου του, η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες- έχει αυτοκτονήσει.

«Γιατί να σχολιάσω; Ρώτα τον. Δεν έχω τίποτα να πω», τόνισε.

Ο σωματοφύλακας ήταν ένας από τους πολλούς που απασχολήθηκαν στην προστασία του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.

Ο συγκεκριμένος, τον Σεπτέμβριο του 2016, καταδικάστηκε δικαστήριο του Colchester για επίθεση στη σύζυγό του, Sarah Jay.

Εκείνη, πρώην λοχίας της αστυνομίας του Έσσεξ, του είπε ότι δεν τον αγαπούσε πια. Εκείνος τότε της επιτέθηκε και επιχείρησε να την πνίξει, σύμφωνα με δικαστικές εκθέσεις. Έπειτα από δίκη του επιβλήθηκε ποινή 12 εβδομάδων με αναστολή.