Η μακρύτερη αποκάλυψη φόνου που έγινε ποτέ δικάστηκε την Πέμπτη στο δικαστήριο του Ινβερνές στη Σκωτία. Ο Γουίλιαμ ΜακΝτάουελ, ετών 80 πια, οδηγήθηκε στο δικαστήριο σε αναπηρικό καροτσάκι από τη σύζυγό του, Ρόζμαρι, πριν ανακοινωθεί η ποινή των 30 χρόνων φυλάκιση για το διπλό φόνο της 36χρονης, το 1976, Ρενί ΜακΡέι και του τρίχρονου γιου της Άντριου.

Ο ΜακΝτάουελ δολοφόνησε την επί τέσσερα χρόνια ερωμένη του επαπειλούμενος αποκαλύψεων και υπό το φόβο να χωρίσει από τη σύζυγό του, και μαζί σκότωσε το παιδί της, που κυκλοφορούσε με αναπηρικό καροτσάκι. Ο εισαγγελέας τόνισε πως αυτή η δολοφονία ήταν από άκρου εις άκρου μελετημένη και βρασμός ψυχής ούτε κατά διάνοια υπήρχε.
McRae

Η δολοφονία τους έγινε στις 12 Νοεμβρίου του 1976 πλησίον της λεωφόρου Α9 στο Νταλμαγκάρι της Σκωτίας, η Mercedes της Ρενί ΜακΡέι βρέθηκε καμένη, αλλά τα κορμιά εκείνης και του γιου της δεν ανακαλύφθηκαν.

Η έρευνα σταμάτησε ανά διαστήματα, ενώ οι πρόοδοι που σημειώθηκαν το 1987 και το 2004 δεν ήταν αμελητέες. Η Αστυνομία ξανάπιασε την κλωστή από εκεί που την είχε αφήσει το 2018, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 1.500 αυτόπτες μάρτυρες.