Η επιθετική ρητορική του Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας φαίνεται να έχει επηρεάσει και τον στρατιωτικό αναλυτή Μετέ Γιαράρ, ο οποίος μιλώντας στο CNN Turk ζήτησε από την Άγκυρα να κάνει «εμπάργκο» στα Ελληνικά νησιά, ζητώντας από τους Τούρκους τουρίστες να μην τα επισκέπτονται, καθώς «έτσι επιβιώνουν».

 «Τα ελληνικά νησιά επιβιώνουν χάρη στους τουρίστες που έρχονται από την Τουρκία» τόνισε ο Γιαράρ και συνέχισε το παραλήρημα ζητώντας από την Άγκυρα να επιβάλλει «κυρώσεις» στην Ελλάδα:

«Να απαγορευτεί σε Τούρκους τουρίστες να μεταβαίνουν σε ελληνικά νησιά επειδή στρατιωτικοποιεί το Αιγαίο» ανέφερε.

«Εάν οι Έλληνες έχουν εξοπλίσει τα νησιά με αποστρατικοποιημένο καθεστώς, μπορείτε να μην επιτρέπετε το πέρασμα από την Τουρκία στην απέναντι πλευρά. Εμπρός. Όλοι αυτοί που ζούνε σε αυτά τα νησιά επιβιώνουν χάρη στους τουρίστες που έρχονται από την Τουρκία. Εδώ είναι όλοι οι πόροι επιβίωσης τους» δήλωσε, προτείνοντας «οικονομικό αποκλεισμό», στη συνέχεια.

«Ένας από τους αποκλεισμούς είναι ο οικονομικός. Παίρνεις μόνο μία απόφαση και δηλώνεις πως δεν επιτρέπω τα ημερήσια περάσματα απέναντι. Τελείωσε», είπε ο Γιαράρ.