Ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει αλλάξει πολλά στο Μπαλμοράλ, έπειτα από το θάνατο της μητέρας του, Ελισάβετ, στις 8 Σεπτεμβρίου του 2002.

Από το χρυσό ρολόι αντίκα μέχρι τα μαξιλάρια του καναπέ της βασίλισσας, νέα φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου στο Μπαλμόραλ, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δείχνει ότι λίγα έχουν αλλάξει στο κάστρο από το θάνατο της μητέρας του τον περασμένο μήνα.

Με ένα γκρίζο κοστούμι με γραβάτα με σχέδιο μπορντό και μαντίλι τσέπης, πόζαρε για φωτογραφία στη βιβλιοθήκη του κάστρου.

Η αντιπαραβολή που έκανε η «Daily Mail» με φωτογραφία από το ίδιο δωμάτιο της Ελισάβετ με τη γενική κυβερνήτη του Καναδά, Τζούλι Παγέτ, τον Σεπτέμβριο του 2017, απλώς δείχνει τι αλλαγές έχουν γίνει από τότε στο χώρο της βιβλιοθήκης. Ίδια η σύγκριση που γίνεται και με τη φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1977, δηλαδή πριν 45 χρόνια.
elisadeath

Στο δημοσίευμα της «Daily Mail», το οποίο παρατίθεται αυτούσιο και μεταφρασμένο κάτωθι, αναφέρονται οι αλλαγές που έχουν γίνει στο Μπαλμοράλ ύστερα από το θάνατο της βασίλισσας, ενώ υπάρχει και φωτογραφία με κυκλάκια στα σημεία που έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις.

«1. Νέες κόκκινες δερμάτινες καρέκλες

Ενώ μεγάλο μέρος του δωματίου παρέμεινε το ίδιο μετά τον θάνατο της βασίλισσας τον περασμένο μήνα, η πιο σημαντική αλλαγή έγινε στις καρέκλες που έχει ο βασιλιάς Κάρολος στο δωμάτιο. Σε μία φωτογραφία που κυκλοφόρησε το 2017, η βασίλισσα είχε δύο πολυθρόνες, που πιστεύεται ότι είχαν καλυφθεί ξανά και φινιριστεί στο στιλ της φούστας που προτιμούσε η βασίλισσα.

Ωστόσο, ο βασιλιάς φαίνεται να έχει αντικαταστήσει τις πράσινες καρέκλες με ένα ζευγάρι διακριτικές κόκκινες δερμάτινες πολυθρόνες. Οι νέες καρέκλες έχουν τοποθετηθεί σχεδόν στην ίδια ακριβώς θέση με τα αυθεντικά κομμάτια της βασίλισσας.

2. Τόμοι βιβλίων

Στους τοίχους είναι προσαρμοσμένα ράφια από μασίφ ξύλο, που φιλοξενούν εκατοντάδες διαφορετικούς τόμους βιβλίων.
Αν και ολόκληρος ο τοίχος δεν φαίνεται, ότι ο Κάρολος στέκεται μπροστά από μια βιβλιοθήκη που εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι το ταβάνι.

Ενώ τα έπιπλα της βιβλιοθήκης έχουν αναδιαταχθεί, μερικά από τα βιβλία στα ειδικά κατασκευασμένα ράφια φαίνεται πως παρέμειναν στο ίδιο μέρος τα τελευταία 40 χρόνια. 
Μια φωτογραφία της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου στη βιβλιοθήκη από το 1977 αποκαλύπτει πώς μερικά από τα βιβλία έχουν παραμείνει στο ίδιο ακριβώς μέρος τα τελευταία 40 χρόνια.

3. Τραπέζι αντίκα

Ενώ το γραφείο και οι πολυθρόνες της βασίλισσας φαίνεται να έχουν αφαιρεθεί από το δωμάτιο, άλλα έπιπλα έχουν μείνει σχεδόν στην ίδια ακριβώς θέση.
Ανάμεσα στα κομμάτια που έχουν μείνει στο ίδιο σημείο είναι ένα μικρό τραπέζι αντίκα, τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο πολυθρόνες του δωματίου.
changes

4. Πλοίο σε μπουκάλι

Ανάμεσα στα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια στο δωμάτιο είναι ένα πλοίο σε μπουκάλι, που πιστεύεται ότι είναι του “Royal Yacht Britannia”.
Το κομμάτι βρίσκεται ακριβώς στο ίδιο μέρος που ήταν στην εικόνα της βασίλισσας στο δωμάτιο το 2017 και πιστεύεται ότι ήταν από τα πιο πολύτιμα υπάρχοντά της.

5. Νέα μαξιλάρια

Ενώ το δωμάτιο φαίνεται να έχει σχεδιαστεί για λόγους εργασίας, υπάρχουν ακόμα ορισμένα κομμάτια που το έχουν κάνει να δίνει αίσθηση σπιτιού. Μεταξύ αυτών είναι ένα σετ από άνετα μαξιλάρια που έχουν τοποθετηθεί στις νέες κόκκινες καρέκλες του βασιλιά Καρόλου στο δωμάτιο. Τα κομμάτια διαθέτουν σχέδια παρόμοια με τα μαξιλάρια στον καναπέ.

6. Λάμπες-αγαλματάκια

Το ράφι πάνω από το τζάκι, δίπλα στη βιβλιοθήκη, είναι ένας από τους χώρους του δωματίου που έχει αλλάξει ελάχιστα μετά από τον θάνατο της βασίλισσας.

Φαίνεται να είναι πανομοιότυπο σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το 2017, όταν η τότε μονάρχης πόζαρε για μια φωτογραφία στο δωμάτιο. Τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια στο σημείο αυτό περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι λάμπες, που δείχνουν φιγούρες να στέκονται σε διαφορετικές θέσεις.

7. Χρυσό ρολόι

Στο κέντρο του ραφιού υπάρχει ένα περίτεχνο χρυσό ρολόι. Αν και δεν είναι σαφές αν ήταν στο δωμάτιο στη φωτογραφία του 1977 της βασίλισσας και του πρίγκιπα Φίλιππου, το ρολόι ήταν σίγουρα εκεί από το 2017.
Elisabeth_Phillip

8. Ανοιχτό τζάκι

Στη φωτογραφία της βασίλισσας στη βιβλιοθήκη, το 2017, φαινόταν μια ηλεκτρική θερμάστρα στο ανοιχτό τζάκι πίσω της. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο βασιλιάς Κάρολος έχει αφαιρέσει την ηλεκτρική θερμάστρα και το τζάκι είναι εντελώς ανοιχτό πίσω του.


9. Μαξιλάρια σε ύφασμα με μοτίβο στέμματος που κάποτε κάλυπταν τον καναπέ της βιβλιοθήκης

Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται ένας διθέσιος καναπές, καλυμμένος με απαλό πράσινο ύφασμα και φινιρισμένος με παραδοσιακό σοβατεπί. Τα λευκά, κόκκινα και μπλε μαξιλάρια φαίνεται να διαθέτουν κάποιο είδος μοτίβου στέμματος. Το ύφασμα χρησιμοποιήθηκε επίσης για την κάλυψη ενός καναπέ που είχε τοποθετηθεί προηγουμένως στην ίδια βιβλιοθήκη.


10. Θερμοστάτης

Μια ιδιαίτερα μοντέρνα προσθήκη στο δωμάτιο φαίνεται να είναι ένας μικρός, λεπτός θερμοστάτης. Είχε τοποθετηθεί δίπλα στις λάμπες με τα αγάλματα και το χρυσό ρολόι αντίκα, που τόσο αγαπούσε η βασίλισσα.

Πρόκειται για ένα σπάνιο μοντέρνο αντικείμενο στο δωμάτιο, το οποίο διέθετε τηλεόραση Samsung το 2017, αλλά φαίνεται να έχει πλέον αφαιρεθεί».